Tuletõrje sõnul said nad häire, et kuus inimest on mitmel korral nõelata saanud. Hiljem tehtud avalduses märgiti, et kolm kannatanut kuuest said arvatavasti sadu kordi mesilastelt nõelata. Kuigi kannatanud said arstiabi, siis üks neist hukkus saadud vigastustesse.

Lisaks said nõelata kolm tuletõrjujat, kes läksid sündmuskohale. Väidetavalt nõelasid mesilased ühte tuletõrjujat umbes 60 korda. Päästja toimetati hiljem kohalikku haiglasse arstlikku kontrolli. Teised kaks tuletõrjujat ei vajanud arstiabi.

Sündmuskoha lähedalt puu alt leiti ligi 45-kilogrammine taru.

Mesilasparved on Arizonas levinud ja vahel ka ohtlik nähtus. Näiteks 2015. aastal sai üks mees 500 kuni 1000 korda mesilasparvelt nõelata, sest ta häiris taru. Kuus kuud hiljem sai kuus inimest kannatada teise mesilasparve tõttu.

Tucsonis asuva Carl Haydeni mesilaste uurimiskeskuse sõnul sisaldab suurem osa Arizona mesilasparvesid afrikaniseerunud meemesilasi, mis on tekkinud Aafrika meemesilase ristamisel eri liiki Euroopa meemesilastega.

Keskuse sõnul on mesilasparved tavaliselt rahulikud, sest neil pole otseselt midagi vaja kaitsta (nt mesilasvastseid, kuningannat, toitu). Seetõttu võib mesilasparv olla tarust väljas küllaltki haavatav. Niisiis ei lenda afrikaniseeritud meemesilased ringi eesmärgiga inimesi nõelata. Mesilased kipuvad nõelama siis, kui nende taru mingil moel häiritakse.

Turvalisuse huvides tasuks tarust vähemalt 30 meetri kaugusele hoida.

Allikas: The Guardian