Lemmikloomad on suur osa meie igapäevaelust ja kuuluvad vaieldamatult
tänavapildi juurde. “Käpakäigu” eesmärk on kutsuda inimesi üles märkama meie neljajalgseid sõpru, väärtustama enda oma ja sealjuures aitama ka hädasolevaid.

Sellel aastal pööratakse tähelepanu koertele, kes ei soovi, et neid
puudutatakse. Koerad, kes ei soovi võõrastega kontakti, on tähistatud kollase lindiga. Kollane lint ei tähenda, et koer on kuri, vaid ta võib olla kartlik, treeningus, haige, ebakindel, kurt või pime. See on omaniku viis ütlemaks: “Palun küsi luba enne, kui lähened.”

Eesti loomakaitse seltsi kommunikatsiooni- ja turundusjuhil Agnes Blankil on endalgi kartlik koer: “Kartliku koera omanikuna on suurim väljakutse hoida linnapildis enda koer stressivabalt. Oma siniste silmadega võlub ta igat möödujat, kuid võõra inimese füüsiline lähenemine tekitab talle tohutut hirmu.”

Blank soovib, et inimesed oleksid teadlikud, mida kollane lint tähendab ja küsiksid luba, kui soovivad koerale läheneda. “Muidu on koera treeningus viis sammu edasi ja kolm tagasi,” võttis Blank asja kokku.

Rongkäik saab alguse Politseipargist, kus heategevuslikus korras on võimalik osta kollane lint. Seo see koera rihma ümber või pane hoopis ümber käe. Üheskoos värvime linna kollaseks! Rongkäik lõppeb Šnelli pargis, kus osalejatel on võimalus edasi minna Tallinna vanalinna päevade alale.

Raekoja platsis saab kell 12.30 kaasa elada koerte võistlusele “Minu
parim karvapall”. Võistlus ei ole kuulekuse ega ilu peale, vaid ees ootab viis lustakat väljakutset.

Oma panuse saad anda, kui liitud rongkäiguga, kas koeraga või koerata!
Uute piirangute tõttu saab rongkäigul osaleda 100 inimest. Registreerumiseks vajuta SIIA.

Rohkem informatsiooni leiad “Käpakäigu” Facebooki sündmuselt, kui vajutad SIIA.