Linnu väljaheide on auto värvikihi üks tõsisemaid kahjustajaid. Esiteks on see happeline, mistõttu kahjustab linnukaka auto värvil olevat lakkpinda. Teiseks võib linnu väljaheites olla pisikesi kivikesi, mistõttu võib väljaheite nühkimine tekitada auto pinnale kriime.

Linnukaka tuleks auto pinnalt maha pesta nii kiiresti kui võimalik. Päikeselise ilmaga võib linnu väljaheide auto värvikihti kahjustada rohkem, sest päikese käes värv paisub ja muutub pehmemaks. Linnukaka kuivab aga kiiremini, muutudes kõvaks ja seetõttu on seda hiljem auto pinnalt raskem eemaldada.

Linnukaka puhastamiseks on mõistlik kasutada spetsiaalset puhastusvahendit. Esmalt tuleks ainet pihustada kuivanud väljaheitele. Nii tuleb suurem osa sellest vaevata lahti. Järgmisena tuleks võtta puhas mikrokiudlapp, pihustada sellele puhastusainet ja asetada see plekile. Võib-olla jääb kogu väljaheide lapi kiududesse kinni ja plekki pole vaja nühkidagi.

Linnu väljaheite eemaldamiseks klaasilt tuleb samuti kasutada mikrokiudlappi ja puhastusvahendit. Kojameeste kasutamine pole mõistlik, sest see ajab linnukaka tuule- või tagaklaasil laiali, mistõttu võivad klaasile tekkida kriimud.

Lisaks tasub autot vahatada, sest see kaitseb auto värvkatet linnu väljaheidete söövitava toime eest.

Allikas: mentalfloss.com