Teenistuskoerte otsingu ja kuulekuse võistlusel said kokku vabariigi parimad erilõhna (keelatud ainete) otsijad koerad. Võisteldi pagasi läbiotsimises ja kuulekuses. Osales 31 koeratiimi erinevatest ametkondadest: politsei- ja piirivalveametist, päästeameti demineerimiskeskusest, maksu- ja tolliametist ning vanglateenistusest.

teenistuskoerte otsingu ja kuulekuse võistlused

Keelatud ainete otsingu esikoht läks Tallinna Vanglale ja koerale Sky, teine koht PA demineerimiskeskusele ja koerale Lexus, kolmas koht EMTA-le ja koerale Sofi. PA demineerimiskeskuse pommikoeratiimid nuusutasid end esikümne viiele kohale.

Teenistuskoerte otsingu ja kuulekuse võistlused

Võistluse teise poole parimaks ehk kuulekaimaks teenistuskoeraks osutus Tartu Vangla koer Esti, teiseks tuli PA demineerimiskeskuse koer Melli, kolmas koht läks Viru Vangla koerale Knox. „Osalejate tase kuulekuse võistluses oli väga kõrge, seetõttu jagati kohad poolepunktiste vahedega.

Teenistuskoerte otsingu ja kuulekuse võistlused

Kuigi siin said ära märgitud koerad, siis nende tulemuste taga on siiski nende pühendunud koerajuhid," kiidab võistluse peakorraldaja PA demineerimiskeskuse peakoerajuht Urve Lageda. „Tänased tulemused tõi koerajuhi ja koera koostöö ning suurepärane ettevalmistus.

Teenistuskoerte otsingu ja kuulekuse võistlused

Koos veedeti pikk õpetlik võistluspäev, nii et kaugema nurga inimesed jõudsid koju alles südaööl. Kuid kõik see tasus end kuhjaga ära, sest saadud kogemused ja üksteisega jagatud teadmised tõstavad meie Eesti turvalisust läbi veelgi parema võimekuse otsida lõhkeainet, tubakat ja narkootikume," lisab peakorraldaja.

Tolli ja politsei narkokoerte võistlused toimuvad iga-aastaselt, osalenud on ka koerad välisriikidest. Eriväljaõppega koertele sobivad võistlused korraldab päästeameti demineerimiskeskus teisel korral kui esimesel aastal osales 18 teenistuskoera, siis sel korral oli võistlejaid juba 31.

Teenistuskoerte otsingu ja kuulekuse võistlused