Nädalavahetusel tuli loomapäästele kõne, milles teatati, et kuskil Hellenurme metsas liigub juba neljapäevast saadik lammas. Kui kaua ta tegelikult seal olla võis, ei tea keegi. Vabatahtlik Signe võttis õe kaasa ja asus asja uurima.

Kohale jõudes oli lammas endiselt seal. "Hakkasime teda siis kuskilt nurga tagant vaikselt hiilima, et ta jooksu ei paneks. Aga loomake oli nii nõrk, et ta isegi ei plaaninud seda teha. Ja see on tõesti ime, et ta mingi looma hammaste vahel juba otsa pole saanud," kirjeldab vabatahtlik sotsiaalmeedias. "Ühtegi numbrit tal kõrvas ei ole. Need, kes ta leidsid, küsisid ka külaelanikelt, kelle oma ta olla võiks, aga keegi ei osanud midagi öelda. Nii siis võtsime ta endaga kaasa, sest loom vajas ju abi."

Lamba pügamine

Esimesena tekitas abistajates hirmu kärbsepilv looma pea kohal. "Panime ta bussi ja siis nägime, milline hunnik mune tal seljas on. Läksime siis lähedal olevasse tallu, kus tean, et ka lambaid kasvatatakse. Kahjuks seal meid aidata ei saadud," jutustab Signe. Järgmine tuttav suutis abivajajad juba õigesse kohta suunata. "Sattusime väga õigete inimeste juurde. Neil 20 aastat olnud lambad ja üks nendest töötab ka veel loomakliinikus."

Kõigepealt hakati lammast pügama. "Ja mis sealt lõpuks välja tuli, oli kohutav. Tal olidki mitmes kohas vaglad sees ja nahal suured augud. Puhastasime pea neli tundi teda kolmekesi vakladest. Vahepeal sai teda ka toidetud ja vitamiine antud. Kui lõpetasime, hakkas ta ka ise vaikselt heina sööma, mis oli hea märk. Haavad said ka puhastatud ja rohud peale pandud. Ja siis sai ta oma väikse nurgakese, kus vaikselt toibuda," meenutab vabatahtlik, kelle sõnul on lootust, et lambaga saab kõik korda hoolimata sellest, et tema omanik siiani selgunud pole.

Vaglad olid lamba auklikuks purenud

Loomapäästegrupi tegevust saab toetada:

Loomapäästegrupp MTÜEE437700771003183318

või annetustelefonile helistades:

900 1313 (5 eurot)

900 1414 (10 eurot)

900 2323 (25 eurot)