Eesti Loomakaitse selts otsib Raplamaal Kohila vallas Vilivere külas ringi liikuvat kassitulistajat. Seltsi poole pöördus kassiomanik, kelle kasse on viimased 12 aastat vigastatud ja tulistatud.

Esimene juhtub leidis aset 2009. aastal, kui kass Vasja tuli koju kuul turjas. Kahjuks ei olnud tegemist viimase korraga, kui kassikese üle omakohut mõisteti.

Kaks aastat hiljem leidis aset sarnane juhtum. 2011. aastal tuli loomake koju ümmarguse veritseva haavaga. 2014. aastal leiti loomakese vasaku silma ülalt ümmargune haav, mille tõttu lõpuks jäi Vasja osaliselt pimedaks.

Röntgenpildilt on näha looma organismis olevaid kuule

Sellele järgneval aastal ei olnud aga looma õnn pöördunud, sest röntgen näitas kolme kuuli kassi kehas. Üks neist purustas looma selgroo. Saadud vigastused viisid Vasja alumise kehaosa halvatuseni ning ta ei saanud normaalselt kõndida, saba ei liikunud ja raskusi oli urineerimisega.

Kolm aastat peale saadud vigastusi kass suri, sest tema organism ei allunud enam ravile.

Vasja ei olnud aga ainuke kass, kellega jõhkrutseti. 2015. aastal tuli kass Motya pärast mitmepäevast hulkumist koju, peas ümmargune ja põletikuline haav. Kaks aastat hiljem, 2017. aastal tulistati koguni kahte kassi. Ühel juhul leiti kassil kuul kerest ja teisel juhul peast.

Raplamaal Kohila vallas Viliveres tulistati kasse mitmeid kordi

Aastatepikkune tulistamine ja kasside vigastamine jõudis haripunkti, kui juulikuus leiti surnud kass. Loomakene suri verejooksu tagajärjel, mis olid suure tõenäosusega tekitatud õhupüssiga laskmise tagajärjel.

“Selline vägivald kasside vastu peab lõppema," sõnas Eesti Loomakaitse seltsi turundus- ja kommunikatsioonijuht Agnes Blank. "Tegemist on teadliku ja tahtliku vigastamisega, mis on karistatav. Vajame heade eestlaste abi, et leida vägivallatseja."

Eesti Loomakaitse selts paneb südamele kõikidele lemmikloomade omanikele: oma neljakäpalised tuleb hoida enda territooriumil ja tagada, et nad ei pääseks hulkuma. Hulkuvale loomale pole võimalik tagada tema ohutus.

Hea lugeja! Kui sul on informatsiooni süüdlase või juhtumite kohta, siis palun pöördu politseisse või Eesti Loomakaitse Seltsi poole: info@loomakaitse.ee.