Suve alguses sai Keskkonnamaet teate nugisest, kelle inimesed loodusest endaga koju viisid. Kui esimese hooga arvasid leidjad, et tegu on tuhkruga, siis hiljem sai selgeks, et karvapall on hoopis kivinugise poeg.

Loomaabi spetsialist käis nugisepojal järel ning viis ta Imeloomade Seltsi kätte. Seal sai metsloom virguda ja jõudu koguda. Tänu asjatundlikule abile on loom nüüdseks õnnelikult tagasi looduses. Seal saab ta iseseisvalt edasi toimetada.

Kivinugise poeg

KKA tuletab meelde, et metsloomad võivad kanda parasiite ja haigusi, mis võivad edasi kanduda ka koduloomadele või inimestele. Kui märkad looduses looma, kes võib vajada abi, ei ole mõistlik teda endale koju viia. Võta ühendust spetsialistiga ning tegutse antud juhiste järgi.

Metsloomade pojad võivad väiksena tunduda abitud ja armsad, kuid suureks saades võivad nad inimese juures põhjustada üksjagu sekeldusi. Täiskasvanuna tegutsevad metsloomad instinktide ning liigile omaste käitumismustrite järgi. Inimese juures elades hakkavad nad suure tõenäosusega vaikselt kodu hävitama, asju närima ning „urgusid" kaevama. Siis on aga looma loodusesse tagasi laskmine keeruline - tehiskeskkonnaga harjununa on tema oskused ja võimed looduses hakkama saamiseks oluliselt vähenenud. Nii võibki juhtuda, et loom jääb elu lõpuni inimestest sõltuma.

Kui kohtad metslooma, kes selgelt vajab inimese abi, siis anna abivajajast teada riigiinfo telefonil 1247.