Pidpäeva kava:

Kell 11-15 Loomateemalised avastuspunktid loomaaia territooriumil

- Arktika

-Kaamelid

-Ahvid

-Liigikaitse

-Ninasarvikud

Üldinfopunkt keskkonnahariduskeskuse fuajees. Eesti Jahimeeste Selts tutvustab projekti "Metsloomal on alati peatee"

Elusloodus (kl 12-15)

Laste loomaaed 30

Laste loomaaed tähistab sel aastal oma 30. sünnipäeva ja loodushariduspäeval on laste loomaaia aedikutes põnevad jutupunktid. Tutvustatakse loomi, nende eripärasid, harjumusi, pidamise tingimusi, vajadusi, elukäiku ning vahvaid seiku, mis talitajatel nendega töötamisel ette on tulnud.

Kell 11-14 Jazzkaare linnaruumi kontserdid

-12.00 Elevant Carli juures

-13.00 Vanades karupuurides Tiigri kohviku lähedal

Kell 11.00 - 16.00 Loomaaednike jutud

Loodushariduse spetsialistid tutvustavad loomade aedikute juures jääkarusid, šimpanseid, elevante ja kotkaid. Räägitakse lugusid loomaaia loomadest ja vaadatakse lähemalt, kuidas käib nende toitmine ja elukeskkonna põnevamaks muutmine.

-11.00 jääkarud-

-12.00šimpansid

-14.00 elevant Carl

-16.00 kotkad

Kell 13.00 Mängud täiskasvanutele ja lastele elevandimaja ees

Kell 11.00 - 15.00 Putukanäituse tuurid keskkonnahariduskeskuse fuajees

Loomaaia uuel koguperenäitusel "Väikeste elukate elutähtsad ametid" tutvustakse putukate erinevaid rolle looduskeskonna hoidjate ja säilitajatena. Lisaks saab lähemalt tuttavaks näitusel välja pandud elusputukatega, kelle seas võib kohata nii inimese käsivarre pikkuseid raagritsikaid, värviliselt küütlevaid õiepõrnikaid kui ka tulnukaliku välimusega varitsusspetsialiste palvetajaritsikaid.

Kell 19.00 - 20.00 Klassikakolmapäevade kontsert

Päeva lõpetab Pille Lille Muusikute Fondi klassikakontsert. Esitusele tulevad Boellmann, Mussorgski, Tšaikovski ja teiste heliloojate muusika, Eesti ainsa klassikat esitava akordioniduo Mikk Langeproon ja Henri Zibo ettekandel. Kontsert toimub keskkonnahariduskeskuse fuajees.

Üritusel osalemine on loomaaia piletiga, eelkooliealised lapsed pääsevad loomaaeda tasuta. Põhjavärava kassa ja sissepääs on avatud 9-18, läänevärava kassa ja sissepääs 9-19, loomaaia territooriumil saab sünnipäeval jalutada kella 21ni.

Alates 24. augustist tuleb loomaaia külastamiseks esitada tõend Covid-19 vaktsineerimise, läbipõdemise või koroonatesti negatiivse tulemuse kohta koos isikut tõendava dokumendiga. Tõendit ei pea esitama alla 18-aastased külastajad. Tõend koos isikut tõendava dokumendiga tuleb esitada kassas pileti ostmisel. E-piletiga külastajad peavad dokumendid esitama külastusjuhile. Lisainfo loomaaia kodulehel.

Loomaaias ei ole lubatud täiskasvanutel ega üle 115cm pikkustel lastel sõita jalgratta, tõukeratta, jooksuratta, rula, tasakaaluliikuri ja teiste sarnaste sõiduvahenditega. Võimaluse korral jäta need koju, kui loomaaeda tuled. Mõlema sissepääsu juures saab rattad loomaaias viibimise ajaks rattaparklasse hoiule jätta.