"Leidsime seente asemel metsatee kõrvalt põõsast välja jooksnud kassipojad, kes meil ja koeral kohe järel käima hakkasid. Ema ei olnud ilmselgelt kuskil läheduses," tõdeb esmaspäeval ootamatult kassiomanikuks saanud Anna-Maria, kelle sõnul viitavad kõik märgid, et tegu on kodus kasvanud kiisupoegadega: nad on julged, tahavad suhelda, käivad kenasti liivakastis ega pelga koera.

Metsa alt leitud kassipoeg

"Ma ei kujuta ette selle inimese mõtteid ega tundetust, kes nad sinna metsa alla on sokutanud. Meie tegime seda, mida üks inimene peakski tegema: kui ikka näed, et kodulooma pojad on kaugel majadest lihtsalt üksi metsas, siis neid sinna jätta ei saa. Nälg oli neil ka esimesel päeval hundi oma. Teisel päeval juba rahunesid. Ju olid metsas öö või paar vaid õnneks," jutustab ta.

Naine hankis kassipoegadele ussirohud ja asus koheselt neile uusi kodusid otsima. Kahele kiisule õnnestuski sotsiaalmeedia abiga omanikud leida, kuid kaks umbes kahekuust karvapalli, kelle sugu Anna-Maria ise määrata ei oska, on veel koduootel. "Nad on täiesti iseseisvad, tublid ja hakkajad kassid, söövad ka kassikrõbinaid. Praegu oleks neil paras aeg koju minna, sest ei tahaks neid hakata varjupaika saatma," lisab ta.

Metsa alt leitud kassipoeg

Kui keegi Delfi lugejaist leiab, et kiisu võiks lähitulevikus just tema päevi rõõmustama hakata, palutakse ühendust võtta meiliaadressil annamarialaak@gmail.com