Mõned nädalad tagasi märkas Kassiabi vabatahtlik FB-s appihüüet, kus paluti abi perenaise hoolitsuseta jäänud kiisudele. Nimelt oli peale eaka naise hooldekodusse kolimist jäänud ilma koduta 13 kassi. Abipalve läks neile väga südamesse ja kuigi rahalised võimalused on MTÜ-l kesised, otsustasd nad sealt kaks kassi enda hoole alla võtta.

Esimesena jõudis nende juurde Lilibet -luukõhn suurte silmadega kassitüdruk, kes kohe usaldavalt nurruma hakkas ning peale kõhu täis söömist ennast sooja pessa magama sättis. Paari päeva pärast kliinikusse jõudes selgus, et kass, kelle vanuseks pakkus loomaarst 5-6 aastat, kaalus vaid 2,14 kilo!! Ta oli tugevalt aneemiline, igal millimeetril elas mõni parasiit, hambad suus olid murdunud, kõrvades põletik, nina tugevas nohus, sabaotsas luumurd.

Lilibet oli väga kehvas seisus, verenäidud halvad. Kiisu sai terve päeva vedelikteraapiat ja hapnikuravi. Parasiitide poolt puretud kasukas pügati ja Lilibet sai selga armsa lipsudega kleidikese ning ta saadeti "koju" kosuma. Kaasa tuli kotitäis ravimeid ja pikk juhend kassi eest hoolitsemiseks. Alguses ei julgenud vabatahtlikud Lilibeti andmeid isegi oma kodulehele panna, sest ta oli päris hapral pinnal.

Mõne päeva pärast tuli teade, et Lilibeti kodukohas läksid puuri kaks kassi korraga, kas võtate mõlemad? Mida teha? Polnud küsimustki, Nii jõudsidki Kassiabi juurde Maribet ja Lenita. Samuti nääpsukesed, parasiitidest puretud, ninad tugevas nohus ja kõrvad põletikus. Lenital loksusid suus murdunud hambad, mis talle hirmsat valu põhjustasid. Lenita vanuseks on umbes kolm aastat.

Lenita

Kolmiku noorim liige Maribet on päris nooruke, vanuseks mitte rohkem kui kaks aastat. Kolmik on juba neli korda kliinikus käinud. Tänaseks on nad steriliseeritud, nende kõrvad on loputatud ja nad on saanud kiibid. Kuid palju on veel ees. Lilibeti hambad ootavad eemaldamist, nad kõik vajavad vaktsiine ja tugeva nohu antibiootikumiravi jätkub veel vähemalt paar nädalat.

Lenita, kelle hambad on nii kehvas seisus, et need on vaja kõik eemaldada, peab läbima veel ühe hambaoperatsiooni. Kuna kiisudel on kõhud korrast ära, söövad nad ravitoitu, mille hind on tavalise toiduga võrreldes kallim. Täna saab MTÜ öelda, et kiisude verenäidud on paranenud, parasiidid on tõrjutud, kõigil on tänaseks ka söögiisu tekkinud.

Kolmik liigub väikeste, kuid kindlate sammudega täieliku paranemise poole. Kassiabi tublid vabatahtlikud on kolm nädalat iga päev kaks korda käinud kiisusid ravimas, toitmas ja hellitamas. Kassid taluvad raviprotseduure väga vapralt. Kõik on kaalus juurde võtnud, Lilibeti kasukas kasvab vaikselt tagasi ja see on imeliselt siidine.

Alati jääb ka mõni aga,. Nii ka selle loo juures. MTÜ-l on rahaliselt raske. Lilibeti, Lenita ja Maribeti kliiniku arvete summa on tänaseks 1222,30 eurot ja palju tööd on veel ees. Nii paluvd nad häid sõpru, et Lilibetil, Lenital ja Maribetil oleks september nende valu- ja murevaba uue elu algus.

Abi on oodatud Kassiabi annetuskontole EE902200221030561288 märksõnaga "Kolmik" Kassiabi annetustelefoni number on 900 9000 (kõne hind 7€) Palun kuula kindlasti kõne lõpuni, muidu ei jõua sinu saadetud kohale.

Maribet

Kui Lilibet, Maribet ja Lenita täitsa terveks saavad, ootavad nad kodupakkumisi. Uskuge meid, need kassid on väga armsad ja pakuvad oma perele kindlasti palju rõõmu. MTÜ kutsub ka üles märkama oma lähedasi ja naabreid, kes ei saa oma kassidega enam hakkama: palun otsige neile abi. Ka antud olukorra oleks juba varasemal sekkumisel saanud palju väiksemate kahjudega lahendada. Kindlasti on ka kiisude endine perenaine kurb, et ta ei saanud oma väikestele sõbrakestele piisavalt hoolitsust pakkuda. Palun märka hädasolijat ja paku oma abi!