1.Hoia silm peal koera vöökohal.

Üks tegur, mis on paljude liikide puhul seotud pikaealisusega, on tervisliku kehakaalu säilitamine. See tähendab, et koertel ei ole ülekaalus ja kalorite tarbimist piiratakse. Tervislik kehakaal aitab piirata ka teatud terviseseisundite, näiteks osteoartriidi mõju. Jälgige ja hallake oma koera kehakaalu regulaarse kaalumise või kehalise seisundi hindamise abil, vajadusel muutke tema toitumisharjumusi.

2.Rohkelt jalutuskäike!

Liikumisel ja treeningul on positiivne mõju nii füüsilisele kui vaimsele tervisele. Seda seostatakse ka vananemisprotsesside aeglustumisega. Lisaks aitab see ka ennast vormis hoida.

3.Õpeta talle uusi trikke

Vananemine pole üksnes füüsiline protsess - aktiivsena tuleb hoida ka koera meeled. Vastupidiselt kõnekäänule saab ka vanale koerale uusi trikke õpetada, see hoiab vaimu värskena. Kui looma füüsiline aktiivsus on piiratud, leidub siiski mänge, mis ta aju töös hoiavad. Näiteks sobib hästi erinevate lõhnade tabamine mänguasjadest. Vanema koera puhul võite kaaluda vesiravi.

4.Näita oma kiindumust

Enamik peab meist koeri pereliikmeks ning ega koerad isegi teisiti arva.
Kui peremehel on koeraga hea klapp, alandab see mõlema stressitaset. Kiindumust tugevdavad nii hellitamine kui koos mängimine.

5. Ära jäta vahele veterinaari visiite

Kaasaegne meditsiin võimaldab tervisevead avastada varases staadiumis või neid isegi ennetada. Vaktsineerimine ja parasiiditõrje on vähendanud nii koerte kui inimeste haigestumist. Regulaarsed kontrollid aitavad jälile saada ka hambaprobleemidele. Kuigi me ei saa muuta koera geneetikat, on meil võimalus palju ära teha, et tema elu kujuneks pikemaks ja tervislikumaks.

Allikas: sciencealert.com