"Seekord jagas saatus Taadule õnneliku koera kaardid," rõõmustas MTÜ Aita Mind Koju perenaine Irmeli Grönberg ning loetles veterinaari poolt kindlaks tehtud väiksemaid probleeme: "Ühe silmaga ei näe, põhjuseks on vana sarvkesta vigastus. Teisel silmal on kae ealine iseärasus. Selle silmaga ta näeb erksaid värve ja kujusid ning kui on aega mõelda, siis eristab ka väiksemaid esemeid." Edaspidine ravi piirdub silmatilkadega, mis ennetavad kaest tingitud põletikku.

Taadu vanuseks hindas loomaarst 910 aastat, samuti on ta veidi alakaalus. Vereanalüüsid seevastu olid korras. "MRTd polnud vaja, samuti polnud vaja rahustit. Taat lasi ennast ilusti kombata ja silmi kontrollida, muidugi rohke maksa abil," rääkis perenaine.

Praetud maks näib Taadu jaoks üldse võluvits olevat. "Kuulmine on valikuline: maksa kilekoti krõbinat kuuleb ta väga hästi, kuulmine aga muutub kehvaks, peaaegu olematuks lausete peale "ära sinna mine, tule siia"!" kirjeldas Irmeli.

Koer, kelle mineviku ja endise omaniku kohta pole siiani ainsatki vihjet laekunud, jääb praegu MTÜ Aita Mind Koju hoole alla, kuid perenaine pole kaotanud lootust, et mõni tore inimene eakale loomale tulevikus ka päriskodu pakub.