Eesti Loomakaitse Seltsile saabus septembri alguses teade koerast, kellel puudus kuut ja kes elas lühikese keti otsas. Vabatahtlik läks sooritama kontrollkäiku. Tema kohale jõudes koer lihtsalt lamas ega reageerinud mitte millelegi. Vaatepilt oli palju tõsisem, kui varem teatatud oli. Pika ergutamise järel koer lõpuks tõusis, aga püsis vaevu püsis jalgadel. Koer oli väga kõhn, käpp vigane, silm mädanes, süüa ega vett polnud. Kuut oli küll olemas, aga väga halvas seisus.

Vabatahtlik kontrollis üle, et ehk keegi on ikkagi kodus, kuid uksele koputades keegi välja ei tulnud. Vabatahtlikul õnnestus saada naabritelt omaniku number, aga ka telefonile ei vastatud.

Kuna süda ei lubanud koera nii sinna maha jätta, siis võeti kohe ühendust Põllumajandus- ja Toiduametiga, et anda koera seisundist teada ning informeerida neid, et sinna koera jätta ei saa. PTA ametnik tuli ise kohale, võttis koera kaasa ning toimetas ta Tallinna loomade varjupaika.

Eesti Loomakaitse Selts tänab vabatahtlikku, kes mõistis koera olukorra tõsidust ega jätnud pärast kontrolli teda niisama maha.

Varjupaigas tehti koerale tervisekontroll. Koer on seniilne ja umbes 15-aastane. Tagumine vasak jalg oli tugevas põletikus, mädased haavandid varvastel ja mujal jalal. Samuti olid haavandid teisel jalal.

Kuna omanik oli nõus koerast loobuma, toimetati too esmalt Paljassaare varjupaika ning sealt edasi Kilingi-Nõmmes asuvasse MTÜ Aita Mind Koju hoole alla. MTÜ perenaine Irmeli Grönberg ei pea aga õigeks, et sellise reklaamitrikiga nagu Facebooki postitus selts omale tähelepanu otsib ja annetusi palub. "Tegelikult kandis temaga seonduvad kulud Tallinna varjupaik ja nüüd justkui palutakse organisatsioonile annetust," pahandas ta. "Jah, mina leian koerale toiduraha ka oma palgast, kuigi ta peab vanuse tõttu sööma eritoitu. Mina hoolitsen tema eest ka edaspidi, aga ei ole eetiline korjata raha koera eest, kelle päästmiseks on tehtud ainult üks telefonikõne PTA-le."

Eetilisest konfliktist hoolimata läheb Alehandroks ristitud vanurkoeral oma uues kodus praegu tõusvas joones. Selle tõestuseks ka järgmine video: