Möödunud nädalal saatis Loomus ligi 7000 kandidaadile järgnevad küsimused:

1. Kas kohalik omavalitsus peaks kutsuma eraisikuid üles mitte korraldama ilutulestikku aastavahetusel, pidades silmas loomade heaolu?

2. Kohalik omavalitsusüksus peab korraldama hulkuvate loomade paigutamise varjupaika. Kas kohalikul omavalitsusel peaks olema koostööleping konkreetse varjupaigaga?

3. Kas vegantoit peaks olema kättesaadav haridusasutustes?

Valimiskompassi veebilehel saab kandidaate sorteerida maakondade, ringkondade ja nimekirjade kaupa. Kandidaadi nimele klikates saab näha nii tema vastust (jah/ei/neutraalne) küsimustele kui ka täpsustavat kommentaari, mille kandidaadid saavad soovi korral jätta. Küsimusi aitasid Loomusel välja töötada Varjupaikade MTÜ ja Eesti Vegan Selts.

Tutvu Loomuse valimiskompassiga siin: https://loomus.ee/valimiskompass/

Loomuse kommunikatsioonijuhi ja juhatuse liikme Annaliisa Posti sõnul on kompassil nii loomasõbralikku sõnumit levitav, hoiakuid väljaselgitav kui ka teadliku valiku tegemist lihtsustav eesmärk. "Loodame, et meie küsimustele vastamine paneb kandidaate rohkem tähtsustama loomadega seotud küsimusi ja järele mõtlema, milliste väärtuste eest nad seisavad. Mitmed kandidaadid on välja toonud, et nende valimisprogrammis on mõni kompassis väljatoodud küsimus juba kajastatud. Selle üle on meil väga hea meel ja seniste vastuste seas on samuti ülekaalus loomasõbralikud vastused," rääkis Post.

Täna hommikuks oli küsimustele vastanud ligi 600 kandidaati ning Loomus uuendab andmeid vähemalt kord nädalas. Kui kandideerid kohalikel valimistel ning soovid, et ka sinu seisukohad valimiskompassis kajastuksid, siis võta Loomusega ühendust aadressil annaliisa@loomus.ee. Kui sulle huvipakkuv kandidaat pole veel küsimustele vastanud, anna talle Loomuse kompassist teada.