Põhjuseid võib olla mitmeid: koer ei pruugi olla lapsesõbralik, tal on terviseprobleemid, ta on kartlik, tal on ärevushäireid või ta on alles treenimisel. Igal juhul tasub lähenemisel olla ettevaatlik ning enne paitamist tuleb küsida omanikult luba.

Kollast linti kandvad koerad ei ole tingimata agressiivsed. Neil on lihtsalt vaja natuke lisaruumi. Probleem on eriti oluline linnades, kus reaktiivseid koeri mõjutavad sellised tegurid nagu ülerahvastatud kõnniteed, ratturid, sireenid ja lapsevankrid. Sama hirmsad on koerte jaoks inimesed, kes lähenevad luba küsimata.

Kollane lint koeral võib tähendada:

- ma kardan/olen ebakindel

-mind alles treenitakse

-ma olen haige/olen taastumisel

-ma olen kurt/pime mul on jooksuaeg

Alati küsi! Häbelikud koerad reageerivad hirmudele proovides põgeneda või peites end omaniku seljataha. Varasemalt võib neil olla negatiivne kogemus võõrastega või nad ei ole veel täielikult sotsialiseeritud.

Ehkki koerasõbrad võivad seda pidada arglikuseks ja jätkavad lähenemist, on see tegelikult koerale väga ebamugav. Kuigi omaniku ülesanne on oma koera eest seista ja võõrale ei öelda, võib kollane lint aidata ebamugavat olukorda ennetada. Ükskõik, kas koer kannab linti või mitte, on omanikult loa küsimine alati hea mõte.