Armastatud lektorite Aleksei ja Mattias Turovski loengutega algab linnaloomade ajaloost rääkiva näituse publikuprogramm. Laupäevaloengud toimuvad Kiek in de Köki suurtükitornis (Komandandi tee 2, Tallinn), näitusega “Linnaloom. Lehm, lutikas ja lohe Tallinna ajaloos” saab tutvuda enne loengu algust või pärast selle lõppu.

Laupäeval, 16. oktoobril kell 14.00 toimub Mattias Turovski loeng "Eksootilised selgrootud - uue laine koduloomad".

Linnaloomade hulka ei kuulu üksnes linnade poollooduslikes kooslustes elutsevad loomad, vaid ka inimeste kodudes elutsevad lemmikloomad. Viimastel aastatel on kasside, koerte, kalade või näriliste kõrval üha rohkem hakatud kodudes pidama ka eksootilisi loomi.

Mattias Turovskil elab kodus lemmikutena terve väike kooslus eksootilisi selgrootuid, hiidtigudest raagritsikateni, kellega Mattias tihti lasteaedades, põhikoolides ja mujal loomade hingeelust pajatamas käib. 16. oktoobri kokkusaamisel tutvustab Mattias oma "uue laine koduloomi" ja räägib nende olulisusest looduses. Kõigil osalejatel avaneb võimalus loomadega vahetult suhelda, neid kätte võtta ja avastada, et tegu on tundevõimeliste ja keeruka "hingeeluga" olenditega.