Tõenäoliselt on tegu maailma ajaloo kõige sürrealistlikuma kohtuprotsessiga. Kohtupingis seisab 40-aastane mees, keda süüdistatakse oma ema ja tädi tapmises 2019. aastal ning nende surnukehade matmises. Kaitsja väidab, et Gil Pereg on süüdimatu, kuna peab end kassiks.

Esimesel istungil esitas kohtunik María Laura Guajardo kohtualusele elementaarseid küsimusi nime ja isikut tõendava dokumendi kohta, ent kassmees vastas igale küsimusele vaid "mjäu!".

Paraku ei taha kohus mehe kassiks olemist hästi uskuda, sest kuni tapetute leidmiseni oli ta käitunud täiesti normaalselt. Siiski on tema tegutsemises varemgi anomaaliaid leitud. Kodumaalt Iisraelist Argentinasse kolinuna esitles ta end algselt hoopis norralasena, kel nimeks Floda Reltih, mis on tagurpidi lugedes Adolf Hitler.

Gil Pereq elas koos 40 kassiga, kellelt ta oma käitumismustreid omandas. Esimesed "mjäud" ilmusid tema kõnepruuki siis, kui võimud ta mõrvade järel kinni pidasid. Lisaks peab ta end kassi kombel üleval: keeldub veega pesemisest ning teeb küünistamisliigutusi.

Allikas: La Nacion