MTÜ perenaise Irmeli Grönbergi juurde sattus Happy juba paarikuise kutsikana. „Selgrootrauma põhjustas ilmselt löök selga ja saba tundus olevat maha raiutud," kirjeldab Irmeli, kes loomaga otsemaid kliinikusse läks. Seal selgus, et kutsikas on lisaks muudele hädadele veel ka kahesooline.„Tehti ultraheli ja kõigile üllatuseks selgus, et tal munanditele lisaks olid täiesti välja arenenud munasarjad ja emakas. Nii et pisikesel kratil oli 3 oppi korraga. Sabajupp tehti korda, munandid eemaldati, samuti emakas koos munasarjadega lõigati välja, et ei tekikis hiljem komplikatsioone," meenutab Irmeli. Tavaliselt nii varases eas koertele sedasorti operatsioone ei tehta, ent Happy oli erand.


Kuna koera tagakäpad ei hakanud liikuma, tellis Irmeli talle Venemaalt tagarattad. „Tund aega harjutamist ja asi oli selge!" rõõmustab ta. Siiski ei tunneta Happy selgrookahjustuse tõttu oma põit ja pärasoolt ja väljaheited tulevad siis, kui tulevad. Seega peab tema järelt pidevalt koristama. Ratastel püsib Happy paar tundi päevas, muul ajal toetab tagumikule ja lohistab end ringi. Kui ära väsib, läheb näitusepuuri.

Alla tegemine sai koerale saatuslikuks ka uue kodu leidmisel. Vahepeal adopteeriti ta küll Soome, kuid sealsed omanikud leidsid juba paar päeva hiljem, et ei tule koera eest hoolitsemisega toime ning nõnda ta Irmeli juurde Kilingi-Nõmme tagasi saadetigi. Rohkem soovijaid pole koerale olnud. „Tegelikult ei ole ta sugugi raskem koer kui tavaline ja võiks vabalt ka koju minna," kinnitab Irmeli.

Happy

Happy on praeguseks 2,5-aastane ja seltsib hästi teiste koertega. „Mõmmik hoidis teda nagu oma titte. Happy laperdab koos teistega karjas ringi ja on igati oma nime väärt," lausub perenaine lootuses, et ka Happyle leidub tulevikus siiski päriskodu.