Varjupaikade MTÜ viib iga aasta novembris läbi 5+ koerte kampaaniat, et tõmmata tähelepanu varjupaigas elavatele eakamatele koertele ning leida võimalikult paljudele neist uued kodud.

Keda peetakse 5+ koerteks?

Nad on koerad vanuses 5+ aastat, keda peetakse lemmiklooma võtjate seas liiga vanaks, et neile uut kodu pakkuda. Leiad nad meie kodulehelt https://varjupaik.ee/loomad/loomad-varjupaigas , kui määrad valikus koerad ja 5+ aastat.

Kes on tegelikult 5+ koerad?

Nad on erilised koerad, sest elusaatus on toonud nad varjupaika. Mis põhjusel? Tihti me seda teada ei saagi. Nad on koerad, kellel on kogemus - elukogemus. Mõnel on see parem, mõnel mitte nii hea. Nad on koerad, kes kõik on erinevad. Nad on isiksused. Nad on koerad, kelle pilgu ees oled Sa justkui alasti, sest need silmad vaatavad Sinu hinge põhja ja mitte midagi ei jää saladuseks. Nad on koerad, kelle hing on noor, samas oskavad nad olla väärikad. Nad on superkangelased, sest nad on suutnud üle elada kodu kaotuse. Nad on koerad, kes väärivad uut kodu!

Jagatud vastutus

Et hajutada inimeste hirmu selle ees, et vanemal koeral on tervisehädad, mis toovad kaasa ületamatuid kulutusi, lubame, et jagame vastutust juhul, kui lemmikloomal on diagnoositud krooniline haigus, mis allub ravile.

Lubadus

Kui lemmiklooma ei ole võimalik enam mingil põhjusel pidada, siis võtame ta uuesti oma hoole alla.

Rexi fond

Viis aastat tagasi loodud fondi eesmärk on olla abiks varjupaigast võetud loomade omanikele, kelle lemmik vajab kriitilist veterinaarset abi, kuid loomaomaniku rahalised võimalused seda ei võimalda. https://varjupaik.ee/toeta/rahalineannetus/rexi-fond

Miks võtta endale 5+ koer?

See on Sinu võimalus anda kellelegi, kes on varjupaigas juba kaua oodanud, uus elu. Ükskõik kui vana on koer, väärib ta kodusoojust. Saa saad just sellise koera, keda Sa näed ja ei tule ootamatuid üllatusi, kus minikoera kutsikast kasvab mitmekümne kilone hiiglane.

Ta on väljakujunenud isiksus. Anna koerale kohanemiseks aega ja võta ise aega tema tundmaõppimiseks. Võida koera usaldus ja nii lihtsalt ongi Sul kodus uus sõber. Ta on selja taha jätnud oma mineviku, ükskõik kui tume see oli ja keskendub rõõmuga elule koos Sinuga just selles hetkes, mil te koos olete.

Ta juba oskab midagi ja tunneb inimeste maailma, kuid Sina saad koerale uusi trikke õpetada. Koer on võimeline õppima igas vanuses. Ta võtab üle Sinu päevakava. Kui ta magab, siis ta magab ja ei aja Sind pissile küsimisega keset ööd üles. Ta on jätnud seljataha kutsikaliku käitumise, millega kaasnevad asjade närimised, tuppa pissimised ja muud kutsikaea "rõõmud". Ta on iseseisev ja ei klammerdu Sinu külge nagu kutsikas. Ta aktsepteerib Sind ja jätab Sulle isikuruumi, kui Sa seda vajad. Ta oskab olla tänulik selle eest, mida Sina talle pakud!