"Käisin teda eile hommikul esimese asjana vaatamas ja siis oli ta üsna "sült", kes jalgu väga alla ei võtnud. Õnneks loomake oli suuremast stressist ja hirmust üle saanud ning enam ei värisenud," rääkis Loomapäästegrupi asutaja Heiki Valner.

Tema sõnul anti koerale veel pool päeva taastumiseks ja pärastlõunal selgus, et loom pole enam nii apaatne ning temaga õnnestus isegi jalutada. "Tõsi, õigest liikumisest on asi ikka väga-väga kaugel - vahepeal hakkab nagu kukkuma, siis kisub tagaotsa ette ja tuleb nagu kutsikas," kirjeldas ta.


Koerale oli paigaldatud kiip, kuid jäetud registrisse kandmata. Tegemist on varjupaigast võetud koeraga, kelle puhul pole teada, kas teda peksnud paar on tegelikult looma omanik või olid nad koera hoopis varastanud.

Pekstud koer kliinikius

Pärast uudise avalikuks tulemist pöördusid Valneri poole erinevad inimesed, kes juhtunuga kursis olid, seal hulgas ka sündmuse pealtnägija, kes politsei kutsus. "Olin pidevas vestluses politseiga, nutsin ja kirjeldasin, kuidas, kuhu ja mis liikumine toimub. See oli nii võigas! Ja kõik kõndisid mööda, keegi ei sekkunud!" kirjeldas too. "Seda oli nii valus vaadata. Olen ka tunnistaja ning annan ütlusi uuesti kui vaja. Peaasi, et need -neid ei saa kutsuda inimesteks - saaksid karistada! Koera loobiti nagu jahukotti!"

Eile pärastlõunal langetasid arstid otsuse, et koera taastumine koduses õhkkonnas on parem, seetõttu läks loom kogenud ja vastutustundliku hoiukodu hoole alla, kellele koera lugu südamesse oli läinud. Uue hooldaja sõnul magab koer norinaga diivanil ning hoiab väga inimese ligi. "Ta on nii armas ja hoiab hästi ligi. Nii kui maha istun, on kohe juures. Ideaalne vanainimese koer, kellega koos eluõhtut veeta. Ta ei käitu üldse nii nagu teised läbipekstud loomad ja ei karda inimest," jagas uus hoidja rõõmustavat infot.