1.Kodutöö tegemata jätmine
Isegi, kui sulle tundub, et oled läbi lugenud kõikvõimalikud artiklid, tuleks keskenduda sellele, et sinul ja tulevasel lemmikul oleks ideaalne klapp. Seepärast tasub nõu küsida ka erinevatest foorumitest, tunda huvi erinevate kassitõugude ja nende iseloomude vastu. Ka varjupaigast või hoiukodust kassi võttes ei tee paha esitada võimalikult palju küsimusi kiisu harjumuste kohta.

2.Kohusetundetus
Kõik teavad, et laste saamine on kohustus kogu eluks, kuid kassigi eluiga võib ületada 20 eluaastat. See tähendab, et pead oma lemmikule pühendama paarkümmend aastat oma elust ja temaga aeg-ajalt ka loomaarsti külastama. Viimane eeldab jällegi rahaliste vahendite olemasolu.

3.Steriliseerimata või kastreerimata jätmine
Sugutung võib kassi hulluks ajada, paaritumisperioodil muutuvad loomad agressiivseks ja karjuvad. Emase kassi steriliseerimine ennetab ka ohtu soovimatuid järglasi saada.

4.Liivakasti koristamata jätmine
Puhtus on kassidele äärmiselt tähtis ning ehkki liivakasti puhastamine võib tunduda lõputu ülesandena, on sellel tervise seisukohast oluline tähtsus - puhas liivakast aitab ennetada ka erinevaid haigusi. Vali alati lõhnatu allapanu, et vältida tundlike kehapiirkondade ärritust.

5.Liigne kiirustamine teiste loomadega tutvustamisel
Esmalt vajab kiisu siiski sisse elamiseks aega ning teda kohe teiste lemmikloomadega kokku viia pole hea mõte. Tutvust tuleks teha tasapisi, näiteks erinevaid esemeid ja mänguasju nuusutada lastes, hoides loomad seni eraldi ruumides. Et luua positiivseid seoseid, võib hästi käituvat ja sõbralikku kassi premeerida maiustega.

6.Signaalide ja kehakeele mitte taipamine
Esialgu võib muidugi tunduda, et kassi on keeruline mõista, kuid ajapikku harjume tema tujudest aru saama. Hea suhte võti on neid taibata ja selle järgi käituda, tajuda, kas kiisu on õnnelik, pahane või ärevil.

7.Oksendamise normaalseks pidamine
Kassidel on tõesti harjumus sageli oksendada, kuid põhjused tuleks siiski selgeks teha. Võibolla sööb loom liialt kiirustades ja tema mao sein laieneb, mis lükkab toidu seedetraktist tagasi. Kui oksendamine teeb muret, tuleb kindlasti nõu pidada veterinaariga.

8.Hammaste eest hoolitsemata jätmine
Hambahaigused on kasside puhul sage probleem ja võivad alata juba õige noores eas. Kui hügieeni eest hoolt ei kanta, on tagajärjeks valulikud operatsioonid koos anesteesiaga. Igapäevane hammaste harjamine tagab selle, et toiduosakesed ei jääks kassi hammaste külge kinni ning bakterid ei leviks. Arstlikus kontrollis käies laske veterinaaril kindlasti üle vaadata ka kassi hambad.

Allikas: tails.com