"Koer oli oma aiaga eraldatud kinnises hoovis. Mees ja lapsed olid samal ajal kodus ning ei kuulnud ega näinud midagi. Koju jõudes leidsin eest kuudist välja vaaruva üleni verise koera. Esmasel vaatlusel polnud võimalik selle suure verehulga juures vigastust tuvastada. Pesin koera puhtaks ja leidsin paremast küljest väikse ümara augu, kust endiselt verd jooksis. Loetud minutid hiljem suri koer mu käte vahel," kirjeldab Raili, kellel pole vähematki ettekujutust, kes ja miks rahulikult oma aias toimetanud Pambu tappa võis.

Loomakliinikus tehtud röntgenfoto

Ta on juhtunust rääkinud ka naabritega, kes on samuti hirmul. Senine ainuke vihje on asjaolu, et samas kandis on nähtud ringi liikumas õhupüssidega noorukitekampa. Ka Terveksi loomakliinikus, kus Pambule röngenpilt tehti, öeldi, et tegemist oli tõenäoliselt võimsamat sorti õhupüssiga.

"Kuna väike tee on kohe meie aia kõrval, siis ilmselt lasti sealt," oletab Raili, kes loomulikult tegi avalduse ka politseisse ning palub kõigil, kellel vähegi juhtunu kohta informatsiooni on, see politseile edastada.

Pambu