Mõned Siilipusa hoiukoju saabunud siilid saavad terveks ning saavutavad talveuneks sobiva kaalu ajaks, mil neid enam otse õueaedikusse tõsta ei saa. Valida on siis kahe võimaluse vahel - katta nende toidulauda kuni kevadeni kvaliteetse söögiga ja jätkata igapäevast kakakorjamist või tuua sügis tuppa ja meelitada nad vaikselt talveunne.

Siilid ei pea talveund magama, nende hiberneerumine on kohastumus külma ja söögivaese perioodi üle elamiseks. Siilipusa hoiukodu kasutab seda väikeseks hingetõmbeks enne kevadet. Seepärast valmistaski hoiukodu eelmisel nädalavahetusel nende puurid toasügise saabumiseks ette. Nad said endale korralikud puidust pesamajad ja rohkelt pesamaterjali. Senist 16-17 kraadist temperatuuri hakati vaikselt alandama. Praeguses 10-12 kraadises ruumis (seda temperatuuri vaikselt alandatakse) on sehkendamist juba oluliselt vähem. Söögikausid on hommikuks veel kenasti tühjaks saanud, kuid öine kraapimine ja kolistamine on ära jäänud, sellele eelistatakse pesas peidus olemist.

Kolm ravi vajavat okaskera said siilitoa sügisperioodiks koha soojemasse ruumi ning saavad tagasi siis, kui talveunne jäänud siilid juba täitsa külma kolivad. Sel aastal jäid Siilipusasse kevadist vabadust ootama 14 siili kellest osad juba väliaedikutes magavad. Nii nende kui nüüd veel talveunne jäävate siilide olukorda ja kaalu kontrollib hoiukodu regulaarselt. Ehkki talveunne lubatakse vaid terved ja heas kaalus loomad, võib siiski ette tulla ootamatult kiiret kaalulangust. Kui kaal hakkab langema alla 600g, siis tekitatakse neile vaikselt ennetähtaegne kevad, kuna väga madala kaalu korral ei pruugi siilid talveunest ärgata.

Siilipusa on Eesti Metsloomaühingu hoiukodu, kus vabatahtlikud annavad parima abitusse seisundisse sattunud siilide raviks ja rehabilitatsiooniks. Eesti Metsloomaühing on vabatahtlikul tegevusel ning vaid annetuste toel toimiv ühing, igasugune toetus on metsloomade aitamiseks väga oluline!
Helista:
Nr 9009933 – annetad 5€
Nr 9009955 – annetad 25€
Kuula palun kogu jutt ära, sest muidu annetust ei toimu!
Toetuse võib saata ka pangakontole:
EESTI METSLOOMAÜHING, EE952200221067573100
SWIFT/BIC kood: HABAEE2X
Selgituseks: "Metsloomade abistamiseks!"
PayPal konto link:
https:/www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=S4NU4QQJ3WVJW&source=url