Kui Teemu tänavalt leiti ning varjupaika sattus, oli see mõmmiku välimusega koer ülimalt arg; ta peitis end oma pesa nurka ja ei pistnud isegi nina välja. Ei ole teada, mida Teemu oli pidanud varem üle elama, aga koheselt sai selgeks, et inimesi ta mingil põhjusel ei usalda.

Võttis paar kuud aega, kuid lõpuks hakkas Teemu end varjupaigatöötajatele avama. Ilmselt mõistis Teemu, et inimesed ei olegi nii kurjad - nad käivad toitu andmas, pesa koristamas ning nende kavatsused on tegelikult head.

Teemu

Ajaga on see vahva koer muutunud aina julgemaks ja aktiivsemaks, aga siiski valib ta hoolega inimesi. Nendega, kellega ta on juba harjunud, on Teemu lausa ülevoolavalt sõbralik - kuigi tegemist on juba täiskasvanud koeraga, võib ta käitumiselt olla väga lustlik ja kutsika moodi sülle pugeda. Samas on inimesi, kelle peale Teemu ka natuke kurja häält teha tahab. Tal on vaja palju aega, et inimesega täielikult ära harjuda. Selle tõttu on iga uue olukorra ja inimesega harjumine tema jaoks keeruline. Ta võib olla üsna häälekas, energiline ja reageeriv. Teemu vajab inimest, kes on valmis temaga tegelema ning teda treenima - siis saab Teemust kindlasti tasakaalukas ja tore kaaslane. Kui oled tema südame võitnud, siis on suur sõprus pikkadeks aastateks garanteeritud!

Teemuga tutvudes tuleb varuda palju aega ja kannatlikkust. Kui soovid temaga Viljandi loomade varjupaigas tutvuda, siis täida esmalt sooviavaldus siin: