Lohe on alla 2-aasta vanune nooruke kassipoiss, kuid juba näinud nii üht kui teist ja elanud läbi päris palju. Nimelt sündis Lohe tänaval, kus oli vaja ellujäämise pärast võidelda ning kodusoojusest ei teadnud noor kass midagi. Kui ta veebruarikuus külma ja pakase käest päästeti ja varjupaika toimetati, oli Lohe alguses muidugi ehmunud. Ta ei olnud ju kunagi varem inimesega kokku puutunud ja ei mõistnud, miks inimesed talle süüa pakuvad ja tema pesa koristamas ja kohendamas käivad. See kõik oli Lohe jaoks alguses üsna hirmutav.

Ilmselt on Lohe pärit kassikolooniast, kus ta sai suhelda enda liigikaaslastega, sest varjupaigas võttis ta kohe kõik neljakäpalised omaks. Nendega tunneb ta end turvaliselt ja tema lemmiktegevuseks on koos oma sõpradega mängimine. Inimesi ta aga veel pelgab ja seetõttu peaks tema uus omanik olema kannatlik ja laskma Lohel rahulikult uue keskkonnaga harjuda. Lohe oleks õnnelik, kui uues kodus ootaks teda ees ka neljajalgne sõber. Heas ja hoolivas kodus muutub see pelglik kass kindlasti väga seltsivaks ja toredaks kodukassiks.

Ehk täitub Lohe jõulusoov ja ta saab esimest korda jõulud vastu võtta päris oma kodus. Kui soovid temaga Viljandi loomade varjupaigas tutvuda, siis täida sooviavaldus siin: