"Selliste inimeste kohta ütles kunagi keegi "tuli põleb, aga kedagi pole kodus" ja tuleb tunnistada, et pagana õigesti öeldud," nendib turvakodu sotsiaalmeedias.

Nendeni jõudis info kassist ühe tütarlapse kaudu, kes jalutuskäigul märkas Tuulte Roosi linnuvaatlustorni jäetud värisevat kassi.Kassil oli kaelas nime ja omaniku telefoninumbriga GPS-seade ja tema kõrvale torni seinale oli klammerdajaga kinnitatud õõvastava sisuga kiri.

"Eks saate isegi aru, miks sellise leiu puhul helistati meile, mitte GPSil olevale numbrile. Kukkumisest või alla hüppamisest murtud luud, rebastele kõhutäieks saamine... Mõeldagi ei taha, mis oleks vaese loomaga juhtuda võinud! Lisaks ju lumi, jää ja miinuskraadid, tegu on scottish fold tõugu kassiga, kellel varasemalt on olnud käitumis-ja pissiprobleemid," kirjutab turvakodu.

Nende inimesed taipasid kohe, kelle kassiga tegu. "Kahjuks omanikud ei tunnistanud ega ilmselt ei saa siiani aru, et nende poolt tehtu on looma abitusse olukorda jätmine ja täiesti mõistusevastane ja absurdne käitumine. Mingil määral oleks mõistetav, kui selle loo taga oleks laps, aga kahjuks kiisu pererahva õrnem pool on kõrgharidusega ja lastega tegelev inimene," seisab ühismeedia postituses.

Linnuvaatlustorni jäetud kass

Turvakodu teatas juhtunust koheselt nii häirekeskusele kui Põllumajandus- ja Toiduametile. Kuna nad ei soovinud kassi omanikule tagastada enne PTA otsust, ähvardas kassi omanik neid kohtuga ja saadeti pikalt. Seega tuli kiisu siiski koju tagasi saata.

Põllumajandus- ja Toiduameti kommunikatsioonijuht Elen Kurvits kinnitas, et ametit teavitati antud juhtumi osas. "Amet alustas menetlust loomakaitseseaduse paragrahv neli alusel, mis käsitleb looma suhtes lubamatu teo toime panemist. Hetkel on menetlus pooleli, mistõttu ei ole võimalik selle lõppu ette prognoosida. Sealhulgas on ametil õigus alustada teo toime pannud isiku suhtes väärteomenetlust," selgitas ta.

Linnuvaatlustorni jäetud kass turvakodus