Pühapäeval, 27. veebruaril kl 11.30-13.30 tähistame polaariumis rahvusvahelist jääkarupäeva. Arktika valitsejale pühendatud päeval näeme Tallinna loomaaia jääkarude Friida ja Rasputini elukeskkonna rikastamist ning kuuleme ettekandeid jääkarudega polaaraladel kohtumistest ning liigikaitsest loomaaedades ja looduses.

Kavas on:

kl 11.30 jääkarude tegevuse kommenteerimine polaariumi vaateplatvormil

kl 12 ettekanded jääkarumajas:

"Jääkarude kaitsest looduses ja loomaaedades" loomaaia liigikaitse spetsialist Karmel Ritson"Minu esimesed jääkaru elamused" Tartu Ülikooli rektor ja polaarturist Toomas Asser"Eesti jäämurdja jääkarudel külas" jäämurdja Botnica kapten Indrek Kivi

Külastajad saavad kogu päeva jooksul iseseisvalt mängida vahvat sõnamängu "Põhjamaade kalambuur", kus vihjete abil on vaja välja mõelda erinevaid loomanimesid, mis sisaldavad põhjamaadega seotud sõnu ja lahendada teisi nuputamisülesandeid.

Üritus toimub koostöös Polaarklubiga. Jääkaru Friida vader on Paekivitoodete Tehase OÜ. Jääkaru Rasputinit toetab Admiral Markets AS.

Osavõtt üritusest on loomaaia piletiga. Loomaaia kassad ja väravad on avatud kl 9-15. Põhjaväravast (Paldiski mnt 145) tulles satub kohe jääkarumaailma, lääneväravast (Ehitajate tee 150) alustades tasub varuda kohalejõudmiseks aega ja nautida ka jalutuskäiku läbi loomaaia.

Tallinna loomaaias elavad:

• emane jääkaru Friida, kes sündis Tallinna loomaaias 16. detsembril 2002. aastal loodusest pärit Franzi ja Kaasani loomaaias sündinud Vaida viimase järeltulijana.

• isane jääkaru Rasputin, kes sündis 19. novembril 2007. aastal Moskva loomaaias ja jõudis Tallinna loomaaeda Inglismaa Yorkshire Wildlife loomapargist EAZA jääkarude paljundusprogrammi raames.

Friida ja Rasputin kohtusid esmakordselt 25. veebruaril 2021. Möödunud aasta lõpul sündis neile poeg, kes kahjuks elama ei jäänud.