Suhtu oma kassi heatahtlikult ja harjuta teda õues käima läbi positiivsete meetodite. Nii avastab ta enda jaoks täiesti uue maailma!

Õues käimine rahuldab uudishimu, jahiinstinkti ja liikumisvajaduse

Kassid on uudishimuliku loomuga ja armastavad oma ümbruskonnas uusi asju uurida. Üldiselt aitab väliskeskkond kassil kohalikke linde ja loomi jälgides oma vaimsed võimed proovile panna. Õues on ka palju teisi huvitavaid vaatamisväärsusi, helisid ja lõhnu, millest kass jalutamise ajal osa saab, aidates nii igavust eemale peletada.

Kui jalutad kassiga õues, kasutades rakmeid ja rihma, lase tal pigem oma valitud tempos asju uurida, mitte ära tõmba teda kaasa nagu koera puhul teeksid. Seda just seetõttu, et soovid pakkuda talle kogemust, mis oleks nauditav, mitte hirmutav või liiga intensiivne. Võid talle isegi maiustusi teele poetada, et julgustada teda seda uut ja kummalist välisilma uurima.

Õnnelik kass on hästi käituv kass

Kui hoiad oma kassi üksnes siseruumides suletuna, võib see mõnikord tuua kaasa soovimatu käitumise, sealhulgas hävitava kriipimise. Väike seiklus õues pakub kiisule hädavajalikku füüsilist treeningut ja laseb tal kriipida sobivamaid pindu. Õues jalutamise aeg aitab põletada ka üleliigset energiat, mistõttu on vähem tõenäoline, et ta kodus halvasti käituks. Kuid kõige tähtsam on see, et koos kassiga väljas veedetud aeg aitab tugevdada teievahelist sidet ja parandab teie suhet.

Kassid on territoriaalsed olendid, kes vajavad üsna suurt pinda, mida enda omaks pidada. See võib mõnikord keeruline olla, kui elad väiksemas korteris. Viies kassi aeg-ajalt väikestele jalutuskäikudele kas õues või ümbruskonnas, saad oma territooriumi oluliselt laiendada. Ka lihtsalt õues ringi jalutades naudib su kaslasest lemmik väga seda täiendavat ruumi, mis aitab tal tunda end kindlamalt ja paremini kohanenuna.

Jalutamine hoiab kassi vormis

Kui su kass liigub, põletab ta ära liigsed kalorid, mis ei lase tal muutuda diivanil vedelevaks laiskloomaks. Rasvumine on kasside üks peamisi probleeme, mis võib tulevikus mitmeid terviseprobleeme põhjustada. Igapäevane kena jalutuskäik koos sinuga aitab ära hoida niisama logelemist ja kilode kogumist.

Ohutus ennekõike

Kassiga jalutades kasuta tingimata spetsiifilisi, kassidele mõeldud rakmeid, mis on kinnitatud kindlalt ümber kassi kõhu ja rindkere. Lase tal harjuda rakmete ja rihma mõttega, pakkudes talle tasuks maiustusi, kui kass neid siseruumides kannab. Väljas käimise ajaks võta kaasa paks rätik või kandekorv, et oma lemmik kiiresti sülle tõsta, kui mõni teine loom või inimene peaks teda hirmutama. Ja ära unusta jälgida, et su toakassi vaktsineerimised ja kirbutõrje oleksid ajakohased, kaitstes teda nii teie ühiste jalutuskäikude ajal.

Allikas: ehow.com