Ühel krõbedal talveõhtul märgati prügikastide juures ühte õnnetut toidupalukesi otsivat kassi. Kuna õues oli 15 külmakraadi ja kiisu ise ääretult sõbralik, siis leidjatel polnud südant teda saatuse hooleks jätta. Järgmisel päeval viidi kass tervisekontrolli, sest ta oli silmnähtavalt haige olemisega.

Leidjate perre kahjuks Mallowsiks ristitud kiisu jääda ei saanud, kuna pere lapsel avaldus tema suhtes tugev kassiallergia. Nii oli pere sunnitud Mallowsi kolima keldrisse üksinda elama ning siis jõudis MTÜ-nii palve kiisule kiiremas korras hea kodu leida. Kiisu startis juba samal päeval Tallinnasse nende hoole alla.

Hoiukodus möödusid nädalad ja Mallows lihtsalt kulges omaette, iga päev istus hommikust õhtuni aknalaual, pilk õue poole, ega huvitunud millestki ega kellestki. Vabatahtlikud arvasid, et võib-olla lihtsalt rahulikumat sorti kass ja alles kohaneb tubasema eluga. Ühtäkki aga keeras Mallowsi tervis halvemuse poole – ta oli täiesti apaatne ja ajaga võidu sai sõidetud temaga Rannamõisa Petcitysse, kus ka arstid ta kohe vastu võtsid.

Tavapärase röntgeni käigus selgus, et kiisut on lausa 7 korda õhupüssist tulistatud. Selline uudis võttis abistajad täiesti sõnatuks. Vaene loomake pidi ei tea kui kaua seda valu kannatama ja keegi ei saanud isegi aru, et midagi sellist temaga oli juhtunud. See lugu on ka ka ehe näide sellest, miks ei ole hea mõte oma kiisudel lasta omapäi ringi jalutada.
Mallows veetis mitmed päevad kliinikus arstide valvsa pilgu all ja sai ka põgusalt hoiukodusse tagasi, et oodata oma operatsiooni. Möödunud nädalal see ka toimus ja kuulid eemaldati.
Kiisu arve läks koos statsionaari ja operatsiooniga maksma meile 1000 eurot.
"Me ei saanud Mallowsile öelda, et me ei aita, sest meil pole raha. Ta vajas seda abi ja selle ka ta sai. Meie olukord ei ole aga kiita, supleme endiselt võlgades," tõdeb MTÜ ja palub abi. Annetusi saab teha:

CATS HELP MTÜ
SWED: EE742200221071322431
SEB: EE091010220291056222
LHV:EE767700771005347958
Paypal.me/catshelpmtu
Selgitus: Mallows