Metafoor on muidugi häbematu plagiaat Aleksei Turovskilt, kes nimetas nuusutamisest ja märgistamisest tekkivat infovälja loomade Delfiks, millesse asjaosalised innukalt süvenevad. Peamine uudistevoog käib koertel ju nina kaudu.

Ses osas on kaks tippaega: kui lumi maha tuleb ja kui see ära sulab, kuna siis on värsket lõhnamaterjali rohkesti. Ei mingit hapukurgihooaega ja tule-eile-meile uudiseid!

Ilse hasart aktuaalse info suhtes suurenes hüppeliselt seoses taas alanud innaajaga. Kuna ta alguses veel verd ei tilgutanud, pidasingi seda värske muru ja näiteks muttide kaevandatud hunnikute süüks. Kuni ta julguse kokku võttis ja ka ise kommentaare maha jätma hakkas. Iga paari sammu tagant väike sortsuke. Või ei olegi see Delfi, vaid hoopis Tinder?

Kosilasi meil küll väga loota ei ole, sest taks on oma torni aheldatud nagu Rapunzel. Eile tegi ta siiski esmakordselt elus proovi, ega terrassivärav juhtumisi riivist lahti pole unustatud? See võimaldaks ehk laia maailma näha (ja koju maani rippuva kõhuga naaseda). Aga jääb ära, riiv ja värav peavad, isegi tagumikku välja pista ega end alt läbi kaevata - see viimane tegu oleks šarmantselt taksilik - ei õnnestu.

Aastaid tagasi oli meie eelmine taks Tilde ses osas loovam - ühe puudlihärraga õnnestus tal vist läbi aialippide pere luua. Viljaka ühenduse tulemusena tõi ta ilmale kolm kutsikat, kellest kaks nägid välja nagu lühikarvalised taksid ja kolmas kahune puudel. Kõik nad leidsid õnneks väga kiiresti armastavad kodud ja nõudlus oli kuulutuse peale selline, et jäi veel puudugi.

Kogemustest õpitakse ja seega istub Ilse nüüd ainult toas, sest naksakas taks võib osutuda vägagi leidlikuks. Veendun selles üha, kui näen tänaval pentsikuid kombosid, kellest värvikaim on olnud hiigelsuure Saksa lambakoera pea ja väga maadligi pika kerega hübriid.

Ilse kommenteerimas

Kuna minu lõhnataju on veidi teistsugune - tõsi, paratamatult tunnen sedagi, et indlev koer ei lõhna alati just kõige paremini - jään kahjuks vastuse võlgu, milliseid tutvumiskuulutusi Ilse endast maha jätab. Igal juhul on ta nüüd üsna aktiivne ja vajadusel ka mehe eest väljas, sest on hakanud miskipärast pissimisel jalga tõstma. On see soolise identiteedi kriis või feministlik protest (miks mina pean veritsema, kui isastel sellist probleemi pole?!), teab ta ainult ise. Igal juhul käib tema kommentaaride alla klausel: ainult registeeritud kasutajatele. Neid praegu veel pole.

Jaga
Kommentaarid