Kassiomanike süda on tervem

USA Minnesota Ülikooli teadlased valisid 4500 inimest, kellest pooled olid kassiomanikud ja pooled mitte ning asusid katsealuseid 10 aasta jooksul jälgima. 2008. aastal tehtud kokkuvõtted näitasid, et kassiomanikel on 30 protsenti väiksem oht surra südameinfarkti kui neil, kellel kassi pole.

Tahad puhata aga ei oska? Võta kassist eeskuju

Teadupärast on kassid väga osavad magajad ning tukkumine on neil justkui kaasasündinud oskus. Kui see kassidel nii hästi välja tuleb, siis mitte ise võtta vahel hetk enda jaoks ja lasta ennast tukkumispisikuga nakatada.

Keskpäevane 20-minutiline uinak mõjub hästi töövõimele, parandab mälu, ärgitab loovust ja mõjub hästi pärastlõunasele meeleolule. Ja kui üksinda tukkumine ei tundu piisavalt ahvatlev, siis saab kassi seltsiks võtta - tema küll sinuga koos pikutamisest ära ei ütle.

Kassid õpetavad, et allaandmine ei ole hea mõte

Kas te olete jälginud kassipoegi? Pole oluline, mitu korda ta kukub, peab ta köögikapil oleva maitsva toidupala kätte saama, maksku mis maksab. Kassidel on allaandmatu vaim, justkui nad teaksid, et üks ebaõnnestumine ei pea rikkuma kogu ettevõtmist ja lõpptulemusena on ikka võimalik eesmärgini jõuda.

Nurrumisel on rahustav toime

Uuringud on näidanud, et kassi nurrumine vähendab kassiomanike stressitaset ja vererõhku. See postiivne mõju tuleneb 20 kuni 140 hertsisest sagedusest, mida nurrumine tekitab ja mis on kasulik mitmete haiguste puhul, teatab ajakiri Scientific American.

Kassid õpetavad nautima hetki

Ehkki kassid elavad kahtlemata tunduvalt stressivabamat elu, kui nende omanikud, ei tähenda see, et nad ei kasutaks nende loomuomast võimat istuda võimalikult vaikselt tunde ja nautida käesolevat hetke. Olgu see kas aknalaual, nende lemmikkohal diivanil või magamisriiulil, jälgivad nad rahulikult nende ümber toimuvat. Kasside rahulik olek võiks meidki suunata aega veidi maha võtma, lasta tee- või kohvitass käes rahulikult ajal voolata ja kuulata vaikust.

Kassid toovad naeru suule

Samavõrra kui kassid on pehmed ja armsad, on nad ka naljakad. Võimatu on mitte naerda kui ukerdav kass oma saba taga ajab, oma peegelpildi peale ehmatab või üritab käpaga konservipurgist parimaid palasid kätte saada. Naerupursked omakorda mõjutavad tervisele hästi ja tõstavad meeleolu. Samamoodi stressi alandavalt mõjub ka lõbusate loomavideode vaatamine. Kasvõi 20 minutit loomanalju alandab stressihormoon kortisooli taset organismis ja lisaks sellele mõjub naermine hästi ka südamele ja immunsüsteemile.

Kassid õpetavad stateegilisi otsuseid vastu võtma

Erinevalt koertest, kes tegutsevad sageli hetkeemotsioonist lähtuvalt, valivad kassid oma tegevust hoolikamalt. Vastupidiselt koertele ei söösta kassid välisukse avanedes koheselt õue ega aja hullumeelsuseni taga palli, vaid nad võtavad lisaaja, et olukorda kõigepealt hinnata, justkui otsustades, kas pakutav meeleleahutus on väärt üldse nende tähelepanu. Nad on mõtlejad, strateegilised hindajad ja otsuste läbikaalujad - omadused, mida inimesed niiväga hindavad.

Lemmikloom aitab leevendada depressiooni

Loomadele meeldib rutiinne päevakava ning nad nõuavad vastutust - neid ei saa hooletusse jätta. Hoolitsemine kellegi teise vajaduste eest aitab muremõtteid kõrvale viia. Lisaks on kasside rahulik olek nakkav.

Kassid on emotsionaalsed ja ei varja oma tundeid

Ehkki kassid on tutntud oma vaoshoituse poolest, ei karda nad aeg ajalt täiesti hulluda ja just siis, kui neil selleks tuju on. Negatiivsete emotsioonide endas hoidmine on organismile kahjulik, sellega suureneb risk südamehaiguste tekkeks ja harudlased pole ka vähijuhtumid. Negatiivseid emotsioone saab muuta aga postiivseteks, kui lubada endal tundeid välja elada.

Lemmikloomad aitavad leevendada üksindustunnet

Selleks, et sotisiaalseid vajadusi rahuldada, ei ole vaja kõrvale teist inimest. Lemmikloomad pakuvad seltsi ja nad on alati kodus ootamas, et meie tobedamadki mured ära kuulata. Teadmine, et alati on keegi, kes kodus ootab ja kellel on hea meel meid näha, aitab muuta pilvisemagi päeva ilusamaks.