Näugumine

Näugumine ongi kasside tavaline suhtlemisviis, mida kassid inimesega “rääkides” kasutavad. Näiteks metsikud kassid, kes inimesega kordagi kokku puutunud pole, lõpetavad näugumise niipea, kui iseseisvaks saavad. Seega, kui kodukass näub, on see täiesti normaalne, aga täpselt niikaua kuni näugumine ei muutu liigeks ega pealetükkivaks. Kui kass liigselt näuguma kipub, on see märk, et ta otsib sinu tähelepanu. Eriti, kui ta alustab näugumisega näiteks kõige ebasobivamatel aegadel — näiteks hommikupoole ööd, kui sa voodis alles teist külge keerad.

Käpaga tähelepanu nurumine

Kui ta ligi astub ja sind käpaga puudutab, mängida soovib ja tähelepanu anub, on see otsene märk, et sinu kass tahab koos aega veeta ja sinu tähelepanu ning hoolt.

Asjade maha lükkamine

Mõnikord ajavad kassid kappidelt või riiulitelt esemeid maha uudishimust, sest tahavad aru saada, kuidas asjad maailmas käivad. See eksprimenteeriv käitumine hõlmab käpaga togimist kuni ese prantsatades maha kukub. Kui kass kipub asju maha ajama just sel ajal, kui sa ise juures viibid, võib see olla märgiks, et oled talle viimasel ajal vähem tähelepanu pööranud.

Mööbli kraapimine

Kassid võivad kraapida mööblit oma lõhnamärkide mahajätmise eesmärgil, kuna tahab, et teised kassid teaksid, kes on siin peremees. Ta võib kraapida ka siis, kui tal pole õiget kraapimisposti, mille najal ta saaks end pikalt välja sirutada. Aga tähelepanuvajaduses kass teab, et ta kui ta sinu juuresolekul diivanit kraapima asub, reageerid sa tema tegevusele kindlasti.

Hüppamine sinna, kuhu pole lubatud

Kui kass on hakanud viimasel ajal hüppama köögikappidele või toidulauale või mujale, kuhu tal pole lubatud minna, on see märk, et ta tahab sinu tähelpanu. Kui ta kipub söögilauale hüppama just sellel ajal, kui sa einestad, võib abiks olla see, kui sa temaga enne söögitegemist näiteks 20 minutit mängid.

Allikas: Iheartcats.com