Juua vett igalt poolt mujalt kui oma veekausist
Kass ilmselt ei käi ringi otsides teisi anumaid, kust juua, kuid talle meeldib ikkagi käia sinu klaasist joomas. Selle põhjus võib peituda selles, et tal oli parasjagu lihtsalt janu ning talle jäi sinu veeklaas enne ette. Võibolla nägi kass hoopis sind joomas ning soovib juua seda sama.

Peale võõraste veeklaaside meeldib mõnele kassile otse kraanist juua. Sellelgi on kaks põhjust – neile pakub huvi vesi, mis lihtsalt ilmub kuskilt, ning neile kipub värske vesi rohkem maitsema kui see, mis on terve päeva juba kausis seisnud ning tolmu kogunud. Seepärast tuleb kassi veekaussi kindlasti iga päev pesta ning sinna uus vesi panna.

Lükata asju põrandale
Ühel hetkel muutub väga tüütuks, kui tood kassile uhkeid ja värvilisi mänguasju, kuid tema tunneb hoopis rohkem huvi riiulilt või laualt asjade põrandale lükkamise vastu. Seejuures lähevad nii mõnedki asjad muidugi ka katki. Tegelikult meeldib kassidele hoopis vaadata, kuidas asjad kukuvad – mõni läheb kildudeks, mõni põrkab minema.

Ronida kasti sisse ning sealt järsku välja hüpata
Kasside kastiarmastus on juba hästi teada. Kastiseina vastas on mõnus magada ning nad tunnevad end kastis mugavalt ja turvaliselt, sest igas küljes on toetav sein, mis hoiab ohte eemal. Kastide sees on ka lõbus end peita ning seejärel sealt järsku jälle välja hüpata, et teisi loomi ja inimesi ehmatada. Võibolla meeldib kassidele vaadata ka teiste hirmunud nägusid, kui nad kuskilt järsku ilmuvad.

Elektrijuhtmetega mängida
Väikesed elektrijuhtmed pakuvad kassidele lõbu, sest alguses liikumatult lebanud juhtmed liiguvad järsku ja ootamatus suunas, kui kass neile käpaga virutab. Teine põhjus võib olla see, et kassil on lihtsalt igav ning ta püüab sellega tähelepanu, sest enamasti reageerivad inimesed sellisele tegevusele ju keelavalt. Nähes kassi juhtmete kallale minemas, tasub tema tähelepanu neilt eemale tõmmata ja temaga natuke mängida.

Lasta teistel oma tagumikku sügada
Mõnikord tundub kassi käitumine eriti veider ja ebaviisakas, sest tulles pai küsima, keeravad nad inimese nina alla hoopis oma tagumiku. Sellise käitumise põhjus peitub ilmselt selles, et kassi tagumik sügeleb, kuid oma käppadega ta sellele ligi ei ulatu ning karedast keelest mõnikord ikkagi ei piisa. Samas tunneb ta end võibolla lihtsalt turvaliselt ja mugavalt ning näitab seda sel moel välja.

Allikas: petmd.com