Peale surutud tähelepanu

Üldjuhul ei meeldi kellelegi liiga intensiivne ja pealtükkiv tähelepanu ja lähedus. Jälgi oma kassi kehakeelt, kui ta tahab sinu hellituste eest põgeneda ja proovib end sinu haardest vabastada, siis võimalda seda ja lase tal minna. Kui ta tuleb nurrudes sinu poole ja sulab sinu käte vahel, siis on selge, et ta naudib sinu poolt antud tähelepanu.

Äkiline lärm või kõva heli

Äkilised helid või karjumine ehmatab kassi. Kui sinu kass on arglik, siis proovi vältida tema läheduses jooksmist või äkilisi liigutusi ning helisid. Kindlasti vaata, et kassil oleks kodus turvaline pelgupaik, kuhu hirmutunde korral põgeneda. Koht, kus keegi teda ei sega ja kus ta tunneb end hästi ja turvaliselt.

Pealetükkiv ja jõuline paitamine või kaisutamine

Osad kassid naudivad paitamist, teised jällegi mitte. Lase oma kassil otsustada, kas ta soovib sinu lähedust ja tähelepanu või pigem tahab ta distantsi hoida ning toimuvat eemalt jälgida. Ära võta teda sunniviisiliselt sülle ja ära suru teda enda vastu. Ole temaga õrn ja kannatlik.

Kassi ignoreerimine

Kassid on sotsiaalsed loomad ja nad on alati õnnelikud, kui pererahvas peale pikka päeva tagasi koju jõuab. Ära võta omale kassi mõttega, et tema ei vaja tähelepanu ja hoolt. Ka kass väärib sinu tähelepanu. Ta tahab sinuga mängida ja koos aega veeta. Ta on südamest õnnelik, kui sa jälle koju tuled.

Küünte lõikamine

Küünte lõikamist peaks juba maast ja madalast oma kassile õpetama, et ta sellega harjuks. Küünte lõikamine saab tulevikus osaks tema elust ning ta on sunnitud seda aktsepteerima. Kui kassile seda ebameeldivat toimingut juba noorena tutvustada, siis tõenäoliselt ei ole see tulevikus enam probleemiks.

Alandamine

Kass on loom ning sellega peab arvestama. Kassile ei meeldi, kui talle riided või kaunistused selga topitakse. Tema üle naermine või tema narrimine kahjustab suurel määral sinu suhet oma kassiga. Lase tal olla see, kes ta on. Riided ja kaunistused on vaid inimeste meelelahutus, kuid oma kassi austades ja temast hoolides on oluline ka tema vajadustega arvestada.