Kui valik on kassidel, siis saab hakata mõtlema vanusest tulenevatele eripäradele ja sellele, kuidas see sobib sinu ootuste ja valmisolekuga. Põhjuseid just täiskasvanud kass endale võtta on väga palju. Järgnevalt mõned mõtted vanemate kasside toetuseks.

1.Täiskasvanud kassi iseloom ja eripärad on juba näha

Iseloom on välja kujunenud. Täiskasvanud kassi puhul on tema harjumused, iseloom ja ka välimus näha. Kui võtad kiisupoja, kes ronib esimestel elukuudel sulle sülle, siis temast võib saada rahulik nurrupall. Sama suur tõenäosus on, et temast saab sinu jalgu ründav paharet. Kassi iseloomu väljakujunemine võtab vähemalt aasta aega. Vanema kassi puhul on tema iseloom juba välja kujunenud ja see, mida sa hoiukodu külastades näed, on see, milline ta päriselt on.

Kassipoja välimus muutub ja ta ei jää nii nunnuks nagu ta pisikesena oli. Juba kolmandal-neljandal kuul võib kass "välja venima" hakata, seega nunnumeetrit kiisupoja näol saadki vaid mõned kuud (hoiukoduna saad seda aega muidugi pikendada ). Võid oma üllatuseks isegi avastada, et soovisid lühikarvalist kassi, kuid said pikakarvalise. Vanade kassidega selliseid üllatusi ei teki.Kui kassipojale pead alles kombeid õpetama hakkama, näiteks et söögilaua peal ei tohi käia, siis vanemad kassid saavad enamasti keelamisest kiiremini aru.

2.Täiskasvanud kass sobib paremini väikeste lastega

Lapsed võivad väiksele kassipojale tahtmatult haiget teha. Vanemad kassid ei ole nii haprad/õrnad, on lastega kannatlikumad ja tihti oskavad targalt ise lapse eest ära tulla, et mitte haiget saada. Nii vähendad oluliselt väga halbu tagajärgi nii lapsele, oma perele kui kassile.Noored kassid või kassipojad võivad mänguhoos lastele haiget teha, lapse sõrmi või jalgu mänguasjaks pidada ja närida.

3.Täiskasvanud kassid tajuvad ohte paremini ega põhjusta nii palju pahandust

Kassipoeg suudab kõik asjad mänguasjaks mõelda. Vanemad kassid ei aja enam mänguhoos asju laualt-riiulilt maha nii nagu nooremad kassid. Täiskasvanud kassi puhul saad ka kohe teada, mis on tema halvad harjumused ja saad teha teadliku otsuse, kas oled valmis teda sellest välja treenima.

Kassipojad kipuvad rohkem asju, näiteks juhtmeid, närima. See on loomulik, sest nende hambad alles kasvavad ja sügelevad. Vanematel kassidel pole selliseid muresid, kuna see periood on läbi.

4.Vanemad kassid hoiavad puhtust

Noorematel kassipoegadel võib juhtuda liivakastis käies apsakaid, pead alustama tema õpetamisest, vanadel kassidel on liivakastis käimine selge. Taas: kui sellega on probleeme, siis ilmselt hoiukodu oskab öelda ja anda ka nõu selle lahendamiseks. Mõned kassipojad võivad lisaks mänguasjadega mängimisele mängida ka oma liivakastis. Vanadele kassidele selline tegevus ei meeldi ja liivakasti kasutatakse ainult sihtotstarbeliselt. See tähendab, et liivakasti ümbrus on puhtam ja kass ei vea oma karva sisse püherdatud liiva kodus laiali.

Kassipojad pole alati veel õppinud end korralikult pesema. Kui kassipoeg on ka liiga vara ema juurest ära võetud, ei pruugi see ka nii kergelt tulla. Vanadel kassidel jagub selleks rohkelt aega ja vanad kassid on tihti puhtamad kui kassipojad.

5.Täiskasvanud kiisude elustiil nõuab vähem tähelepanu

Täiskasvanud kassid on rahulikumad. Oma osa on siin kindlasti steriliseerimisel, aga kindlasti mängib rolli ka vanus ise. Nende elustiil on rahulikum ja vähenõudlikum.Väiksed kassipojad võivad vajada 3-4 toidukorda päevas, kuid vanemale kassile piisab täiesti paarist korrast. See sobib hästi kiire elustiiliga, kus hommikul lahkutakse tööle ja tullakse tagasi alles õhtul. Ka pole probleemi, kui nädalavahetusel on vaja üheks ööks ära minna - kass sööb, kui on kõht tühi ja nii saab talle jätta kahe päeva jagu toitu, kartmata, et see ühe korraga ära süüakse

.Noored kassid vajavad kindlasti mängukaaslast. Kui selleks pole teine kass, siis seda rohkem vajab ta inimese aega. Vanemad kassid see-eest naudivad rohkeid uinakuid ja rahulikult aknast välja vaatamist. Siiski, mängulust ei ole täiskasvanud kassile võõras ja vahel näeb teda kassipoja kombel kepslemas ning nad naudivad sinuga mängimist

.Kui sinu perega liitub noorem kass, siis võid ennast suure tõenäosusega leida olukorrast, kus kassil tuleb kõige suurem mängutuhin peale keset ööd või varahommikul. Vanemad kassid lasevad sul rahulikult magada.

6. Palju armastust

Kodu otsivad kassipojad leiavad tavaliselt väga kiiresti uue kodu, kuid vanemad kassid peavad enamasti mitu kuud, kui mitte aastat oma päriskodu otsima. Seda suurem on ka vanema kassi tänutunne, kui ta lõpuks sooja armastava kodu leiab. Täiskasvanud kass oskab seda armastust inimesele näidata.

Nad magavad rohkem kui noored kassid ja on suurepärased kaaslased, kui sina oma uinakut teed.Täiskasvanud kassid on ideaalsed kaaslased vanaisale ja vanaemale, olles n-ö "eakaaslased". Kassipojad käivad vanavanematele tihtipeale üle jõu ning see ei ole hea lahendus ei vanavanematele ega kassidele endile.