Kassiga peaks mängima vähemalt 2 korda päevas 10 minutit korraga. Täna toome teieni mõned mänguideed, mille peale te võib-olla isegi pole tulnud:

1.Maiustustega mängud. Lemmikloomapoodides on mitmeid mänguasju, kuhu sisse saab krõbinad panna, mida kiisu peab siis veeretama, et sealt krõbinad kätte saada, või käpaga välja udima. Ent selliseid on väga kerge ka ise teha, nt krõbinad panna pudeli sisse ja pudelisse teha väikesed augud, kus krõbinad läbi mahuvad, näiteks nagu siin.

2.Fetch ehk palli viskamine. Arvatakse, et see mäng on koertele, ent tegelikult meeldib see ka paljudele kassidele. Proovida võib erinevaid mänguasju, näiteks eriti hästi sobivad selleks eriti krõbisevad asjad ja hästi veerevad pallikesed.

3.Laser. Paljud kassid ajavad väga hea meelega ka laserit taga.

4.Palliveeretamise torud. Väga meeldivad kassidele ka sellised torud, kus saab pallikesi veeretada. Neid on väga palju erinevaid, tihtipeale saab ka mitu neid kokku panna, eriti uhke teha. Samas saab teha selliseid ka täitsa ise näiteks majapidamispaberitorudest.

Kass on suurepärane mängukaaslane

5.Lindude jälgimine. Me elame ju nutimaailmas ja see ei ole ka kassidest mööda läinud. Uus põnev võimalus, mille peale paljud meist ilmselt pole tulnudki on, näidata kiisule mõeldud videosid, lendavaid linnukesi või ujuvaid kalu oma kiisule televiisorist või nutitelefonist.

6.Kratsipuu teise kohta tõstmine. Kassidele meeldib turnida ja ronida, ent olemasolev kratsipuu võib muutuda talle igavaks. Ent tihtipeale piisab isegi ainult sellest, et tõstad kratsipuu teise toa otsa ja juba on talle mõnda aega jälle põnev seal askeldada.

7.Paberkott. Kui oled kunagi paberkoti põrandale unustanud, siis ehk juba tead, et see võib ühel kiisul terve õhtu sisustada. Aga kindlasti ei soovita sama teha kilekotiga.

8.Lõngakera lahti veeretamine. Anna kiisule lahtise sabaga lõngakera. Pärast peab ilmselt küll päris palju koristama.