Mõni aasta tagasi jooksis Nicole Rienzie auto ette süsimust kassipoeg. Nicole vajutas piduri põhja ja õnneks jäi kassipoeg terveks, kuid kui Nicole autost välja astus ja kassi lähemalt silmitses, siis nägi ta, et pisikene oli väga õnnetus seisus.

"Ta oli väga kõhna ja alatoidetud. Tema karv oli räpane ning üleni putukatega ja satikatega kaetud. Kõige halvemas seisus olid ilmselt tema silmad, mis olid niivõrd haiged, et ta ei näinud neist enam väljagi," räägib Rienzie. "Me korjasime ta üles ja viisime koju, kus me ta koheselt puhtaks pesime ja süüa andsime. See oli päev, mil kõik alguse sai."


Rienzie pani kassipojale nimeks Sergio, kuid tänu oma metsikule iseloomule ja paindlikkusele sai temast hiljem Monkey. Monkeyt hüüti omakorda Monkiks. "Nüüd ongi talle Monk omaseks saanud," meenutas Rienzie. "Tema nimi kujunes ajaga, mil me üksteisega lähemalt tuttavaks saime."

Kui kassipoeg suuremaks kasvas, siis selgus, et tegu ei olegi päris tavalise kassiga. Kui ta piimahambaid jäävhammaste vastu vahetama hakkas, siis märkas Rienzie midagi ebatavalist kassi silmahammaste juures. Need olid ebatavaliselt pikad. "Need on nagu kihvad. Ta näeb nendega välja nagu väikene vampiir," räägib Nicole.

Rienzie muretses algul väga, kas Monkil on ehk terviseprobleeme, põhjustavad need hambad talle valu või kas tal on võimalik selliste ebaloomulikult pikkade hammastega ka süüa? Ta viis Monki arsti juurde, kes väitis, et Monk oli täiesti terve ja õnnelik kassipoeg.

"Veterinaar väitis, et see on haruldane, kuid mõnel kassil kasvavad silmahambad tõesti pikaks," räägib Rienzie.

Inimestele jääb kassi haruldane välimus koheselt silma. "Möödakäijad seisatavad ja soovivad pildistada," räägib Rienzie. "Nad jäävad lausa sõnatuks."

Monkil on ka vend Bean. Ka tema on süsimust päästetud kass. Bean elas Rienzie endise töökaaslase terrassi all kuni Nicole pakkus, et võib ta enda hoole alla võtta. Bean ja Monk klappisid esimesest hetkest peale. Nii oli asi otsustatud, Bean jäi Monkile sõbraks.

"Monkey vajas väga sõpra ja kohe, kui ma Beani kodus sülest maha panin, jooksis Monk uustulnukat lakkuma ja puhastama," räägib Rienzie.


Monk ja Bean on väga aktiivsed kassid ja neid võib tihti mööda maja ringi tuiskamas näha. Nad armastavad ka öösiti ringi joosta ja Rienzie sõnul magavad nad väsinuna alati üksteise kaisus.

Allikas: The Dodo