Saaremaalt reisisid jaaniõhtul Tallinna hoiukodusse paljaskõhtsed ja rootssabalised, vaid mõnesajagrammised kassirääbised, aga nüüd on kiisude kasukad muutunud udupehmeks ja tihedaks, kasuka värvivarjundid ilmutavad end aina erilisemal moel ja saba hakkas justkui üleöö kaharduma. Nii Simmol kui ka Sial oli kuri herpesviirus võtnud lõivu ja viinud mõlemalt ühe silma. Kas on tõesti see saanud takistuseks kahel imelisel kassilapsel kodu leidmisel?

Mitu kuud hiljem, oktoobris, olid Simmol ja Sial operatsioonid - mõlemal sai eemaldatud pisike, põletikku tekitav ja mittefunktsioneeriv silmamuna ja tehtud ka kastreerimine-steriliseerimine. Kuigi nad on veel väikesed, siis kaalunumbriteks oli Simmol 2,8 ja Sial 2,4 kilogrammi. Kõik läks hästi ja kliinikus hoiukodusse tagasi jõudes olid neil kraed kaelas, aga Sia sai sellest ruttu jagu, veidi aja pärast ka Simmo.

Tagasi said kraed pandud siis veidike tugevamalt, sest muidugi oli mõlemal ruttu on vaja hakata käpaga silma sügama. Kraekandmine jätkus veel mõnda aega, kuni niidid said eemaldatud. Tänaseks on ka niidid juba eemaldatud ning Simmo ja Sia on ametlikult koduvalmis.

Need umbes viiekuused imeilusad ja siira ja toreda iseloomuga karvikud otsivad ühist kodu, mida ollakse valmis Simmole ja Siale ootama nii kaua kui tarvis.

Sia ja Simmo on MTÜ Kelmiküla Kassijaama hoolealused ja ootavad pikisilmi seda õiget inimest. Kui sul on kasside vastu huvi, siis kirjuta meiliaadressile info@kassijaam.eu. Jaga artiklit ka oma sõpradega ehk leiavad need erilised kassipojad just sinu kaudu omale uue kodu!