Paljudest kasside ettevõtmistest on raske aru saada ja neid on vahel pea võimatu seletada. Teadlased aga arvavad, et kasside öistele jooksutuuridele on olemas igati loogiline põhjendus. Nimelt on asi kasside unetsüklis.

Veterinaarmeditsiini doktorant Mikel Delgado sõnul on kassid eelkõige aktiivsed koidiku ja videviku ajal, sest just sel ajal on liikvel saakloomad, keda kassid vabas looduses jahiksid. Õhtul ütleb kassile tema nähtamatu sisemine kell, et just nüüd on õige aeg hakata jahti pidama.

Kuna kassid päeval peamiselt magavad, koguneb neil õhtuks palju energiat. Sageli pole kassidel päeval midagi teha, sest pererahvas on tööl, mistõttu kulutatakse päeva jooksul kogunenud energia õhtul ära. Kui kassi õhtune mürgeldamine segab, on mõistlik kassiga ka päeval tegeleda. Kui pead tööl olema, siis kanna hoolt, et kassil oleks kodus erinevaid mänguasju, millega ta oma aega sisustada saa. Veel parem on aga see, kui kassil on kaaslaseks mõni teine neljajalgne, kellega koos saab ta mängida. Tegele oma kassiga ka õhtul töölt koju tulles. See hoiab hilisõhtused jooksuringid ära ja ning tagab kassile piisava liikumise.

Allikas: cuteness.com