Kui kass armastab sinuga öösiti voodit jagada, kuid kipub öösiti mängima või tahab suhelda, tuleks teda harjutada väärtuslikku uneaega mitte häirima. Siin on abiks spetsiaalse unerituaali väljakujundamine, mis eelneb igale magamaminekule.

Enne magamaminekut tuleks kassiga mängida, sest see väsitab teda ja valmistab ette peatseks uneajaks. Kindlasti ei tohiks unustada kassiga õhtuti vestelda ja öelda, kui tore on temaga aega veeta. Sellega sa näitad välja, et hoolid temast ja ta on sinu jaoks tähtis.

Tavaliselt valib kass ise voodis välja oma magamiskoha. Kui minu kass Tristan oli veel väike, istus ta mulle pähe nagu müts. Ma tavatsesin teda eemale lükata kuni ta viimaks nendest sõnatutest vihjetest aru sai ja sättis ennast minu põlvede juurde kerra. Nüüd meeldibki talle minu põlvede juures magada ja näo juurde ta enam ei roni.

Kass peaks kindlasti õppima, et teki all olevad varbad ei ole mänguasjad ega ründamisobjektid, mida küüntega torkida. Kassid tavatsevad varvastega mängida seepärast, sest nad ei tea, et need on just meie varbad ja me saame haiget kui ta neid mänguhoos küünistab või hammustab.

Kui sul on kass, kes varbaid kuidagi rahule jätta ei taha, siis näita kindlasti välja, et sul on valus, kui ta teravad küüned sinu jalga lööb, kuid iial ei tohi kassi lüüa ega tema peale häält tõsta, sest see teguviis ainult hirmutab teda ja talle võib jääda mulje, et sa ei tahagi tema sõber olla.

Mänguhimulisele kassile, kes öösiti segama kipub, oleks hea hankida pehme karvane mänguasi, mille peal ta saab oma jahikirge välja elada. Anna talle see enne voodisseminekut ja näita, et pehme lelu on mõeldud just talle.

Veel üks põhjus, miks kassid öösiti või varahommikuti segama kipuvad, võib olla selles, et kassid tavatsevad ärgata oluliselt varem kui meie. Selleks, et nurrumootoril sellel ajal kui sina unenägusid vaatad, igav ei hakkaks, pane teise tuppa kassi jaoks mänguasjad, millega ta saab end lõbustada niikaua kuni sinu uni täis saab.

Hea oleks hoida mõnd kassi lemmikmänguasja padja all või öökapi sahtlis juhuks, kui igavlev loom segama tuleb. Nii saab talle ilma voodist tõusmata mänguasja ulatada ja samal ajal kui tema mängib, võidad sina väärtuslikku uneaega. Juhul, kui kass annab hoopis märku, et on näljane, tuleks talle kindlasti midagi näksimiseks anda.

Kui kass ei rahuldu ei mänguasja ega söögiga ning tuleb ikka ja jälle tagasi, on võimalik, et ta vajab hoopis väikest kallistust. Kassid on kallistuse üle väga õnnelikud ja tavaliselt leiavad pärast kallistamist mõne muu tegevuse, millele oma tähelepanu suunata. Kui lemmik ka kallistusega ei lepi, siis ei jää tal muud üle kui lihtsalt kannatlikult hommiku saabumist oodata, sest kallistus on peale mänguasjade tõesti viimane, mida unesegane ja väsinud peremees oma loomale ilma voodist tõusmata pakkuda saab.

Allikas: The Way of Cats