Kassid mäletavad oma varasemat elu

Uuringud näitavad, et kassid mäletavad inimesi, kes on nende elus ühel või teisel moel mänginud ähtsat rolli. Lisaks on kassil meeles erinevad detailid oma elust enne, kui sa ta enda juurde võtsid. Animal Planeti hinnangul on kassidel suurepärane mälu, kui kass õpib midagi uut või saab läbi äparduse uue kogemuse, jääb see talle väga hästi meelde.

Kui kass aga kogeb uusi asju läbi trauma, on need mälestused väga püsivad ega kipu kergelt kaduma. Päästetud kassil võivad olla erinevad hirmud ja ta võib tunda ka ärevust. Kui kass on aga uues olukorras ja näeb, et tema vastu ollakse hea, teeb ta selget vahet oleviku ja mineviku vahel.

Ebameeldivad mälestused pole aga ainsad, mis kassidele meelde jäävad. Nad mäletavad ka häid aegu. Kui pakud kassile kodu ja armastust, võid olla kindel, et talle jääb see meelde. Uues kodus puhtalt lehelt alustanud kass talletab esimeste aastate jooksul palju uusi mälestusi. Kui võtad kassi, kes on varasemas elus kogenud midagi hirmsat ja saanud sellest trauma, tasubalati konsulteerida ka loomaarsti ja loomade käitumisspetsialistiga.

Päästetud kass saab aru, et armastad teda

Kui oled oma kassi vastu hooliv ja armastav, hindab kass seda väga ja mõistab, et andsid talle elus uue võimaluse. Räägitakse, et kassid pole just kõige südamlikumad loomad, kuid sellele vaatamata nendivad paljud kassiomanikud, et kass väljendab oma tundeid sarnaselt koertele.

Kass väljendab oma emotsioone erinevatel viisidel: nad mäuguvad, hõõruvad ninaga, tulevad sinu kõrvale magama või kõnnivad nurrudes sinu jalgade vahel. Kui kassi kõhu alt silitada või sügada ning ta selle peale end rahumeeli selili viskab, nurrub ja oma pead tänulikult sinu käe vastu hõõrub, on see märk usaldusest.

Uuringud näitavad, et nägumine on kassidel välja kujunenud just inimesega suhtlemiseks. Samas ei väljenda kassid näugumisega ainult oma soove, vaid näitavad välja ka armastust. See on aga omakorda tõestus sellest, et kass saab aru, et hoolid temast ja tema elukeskkond on turvaline.

Kokkuvõttes on kassidel küllaltki hea mälu. Kass mäletab nii häid kui ka halbu asju. Kui pakud kodu trauma üle elanud kassile, saab ta kahtlemata aru, et tema uus elu sinuga on oluliselt parem kui eelmine. Kui kassil esineb minevikust hirme või ärevust, siis pea nõu spetsialistidega. Kui oled kassi suhtes armastav, saad kiirelt tema lemmikinimeseks. Anna talle kohanemiseks aega ja üsna pea avaldab ta oma sooje tundeid ka sinu suhtes.

Allikas: cuteness.com