Lemmikmänguasjade vette või toidu sisse kastmine
Kas su kass on kunagi oma lemmiku mänguhiire arusaamatul põhjusel veekaussi pistnud? Või oled sa läinud tema toidukaussi täitma, leides sealt eest mõne tema lelu? Selle põhjus on üsna lihtne – su kassike otsib lihtsalt turvalist kohta, kuhu oma asju peita.

Käppadega sõtkumine
Selline käitumisviis saab alguse juba siis, kui kass on alles väike. Selleks, et ta väiksena emalt paremini piima kätte saaks, sõtkub ta tema kõhtu täpselt samamoodi. Kui ta paituste ja nurrumise saatel sinu kõhtu, kätt või jalga taigna moodi mudib, siis võid rahul olla – su kass on õnnelik. Selle kombe kohta võid pikemalt lugeda SIIT.

Ootamatu sisisemine paitamise ajal
Tegid kassile pai ja tema vastas sulle hirmsa susinaga? See ei tähenda, et sa enam tema heas nimekirjas ei oleks. See on lihtsalt märk sellest, et aitab küll. Võta oma käsi ära ja lase tal rahulikult edasi tegutseda.

Kilekottide või fotode närimine
Mõnele kassile on see omane, teisele aga mitte. Kasside käitumise uurijad arvavad, et kassidele lihtsalt meeldib plastiku lõhn, tekstuur ja maitse. Ja nii nad neid kilekotte siis närivad.

Keset ööd mängimine
See võib olla parajalt ehmatav, kui kass keset rahulikku ööd ootamatult sulle kõhu peale hüppab ja mängida soovib. Miks ta sul ometi rahulikult magada ei lase? Pime aeg on kassidele peamiseks jahiajaks. Ja kuidas siis veel harjutada? Loomulikult oma peremeest taga ajades!

Klaasi kriipimine
Kassid kriibivad klaasi üsna lihtsalt põhjusel. Nad lihtsalt tahavad teada, kas see, mis on nende ja välismaailma vahel, on ikka piisavalt tugev, et kaitsekilbina käituda. Samuti võib miski klaasi taga tema tähelepanu äratada ja nii üritabki ta seda kätte saada või katsuda.

Hammaste plagistamine lindu nähes
Selline häälitsemine on kasside jaoks instinktiivne käitumine. Uurijad on leidnud, et hammaste plagistamisest tekkiv hääl on samasugune sellele, mis tekib reaalselt siis, kui nad mõne putuka või närilise kiiresti ära söövad. Nooremana võib olla tegemist lihtsalt harjutamisega, toakasside puhul aga frustratsiooni (aga ka erutusega) sellepärast, et akna taga olevale linnule järele hüpata ei saa.

Kraanist joomine
Kas ka sinu neljajalgne joob pigem kraanist kui kausist? Nii nagu sina, eelistab ka su kass värsket vett seisnule. Olgugi, et kauss on pealtnäha puhas, on see hea paljunemispaik bakteritele. Tark kass teab, et kraanist tulev vesi on värske ja palju parem kui see, mis teda seal põrandal ootab.

Pisikeste ümarate asjade kogumine
Sõrmus või kõrvarõngad kadunud? Kui looduses saavad metskassid oma jahtimis- ja hoiustamisvajadust rakendada näriliste, putukate ja muude elusolenditega, siis toakassil seda võimalust kahjuks või õnneks ei ole. Nii leiabki ta enda jaoks alternatiivi ning hakkab sarnaselt oma liigikaaslastele mänguasju koguma. Või siis leiab ta ehk midagi põnevat sinu lahti unustatud sahtlist?