1. Üks suurimaid kassitõuge on maine coon. Tegemist on kasside mõistes hiiglasekasvu sõbralike seltsilistega, kes pole ülearu nõudlikud. Nende pikka keha katab kohev karv, mis on paitamiseks lausa loodud. Need kassimaailma hiiglased kaaluvad keskmiselt umbes 9-11 kg. Seda kassi on tõesti palju!
2. Savanna kassid on väga harudlased ja kohati käib isegi vaidlus selle üle, kas seda kassi, kes on saadud kodukassi ristamisest servaliga - savannialadel elutseva Aafrika kaslasega - saabki üldse kodukassiks pidada. Tema metsikust päritolust annavad märku ilus täpiline kasukas ja suur kasv - see kuni 11 kg kaaluv näriliste hirm võib kasvada isegi kuni väikese koera suuruseks.
3. Ragdoll on suurt kasvu kass, kellel on veelgi suurem süda. See suurepärase iseloomu ja rahuliku olekuga kass sobib inimesega, kellel on nende kiinduvate olendite jaoks aega ja hoolivust. Need hiiglaslikud diivanikaunistused kaaluvad umbes 5-9 kg.

4. Kas on olemas kodukassi, kellel on tõeliselt kuninglik metskassi välimus? Kes võib-olla meenutakse isegi natuke ilvest või puumat? Jah, see on chausie - silmale tõeline maiuspala. Tõug on aretatud kodukassi ristamisel nende soojadel aladel elavate metsikute sugulastega. Lisaks sellele, et see kass on haruldane ja maksab väga palju, on ta ka üsna kogukas - kogu see kassiilu kaalub 7-9 kg.

5. Ragamuffin on aretatud ragdollidest. Sellest tuleneb ka nende hea iseloom ja kogukus. Nende lihaskond, mille väljaarenemine võib võtta kuni 5 aastat, on tugev ja vastupidav. Ka oma täiskasvanud kaalu, mis jääb umbes 5-8 kg piirimaile, saavutavad need miisud alles esimese kolme eluaasta jooksul, kuid see võib võtta veidi kauemgi.
6. Isased norra metskassid võivad kaaluda 6-10 kg. Ehkki võib jääda petlik mulje, et kogukust annab kassi uhke kasukas, tuleneb kassi muljetavaldav kaalunumber headest lihastest. Ega neil tegelikult see uhke kasukaski ilmaasjata ole - nende karvastik on veekindel ja aitab karmid Skandinaavia talved edukalt üle elada.
7. Teinegi koheva kasukaga kassirahva esindaja on kohastunud eluks külmas kliimas. Vene siberi kass on ilusa ja paksu karvkattega loom, kelle 5-9 kg kehakaalu teeb temast ideaalse kaisutamiskaaslase.
8. Briti lühikarvalised kassid on lühikarvaliste kasside seas ühed suuremad. Need keskmiselt 4-8 kg kaaluvad miisud on väga kiinduvad ja suurepärased seltsilised.
9. Ameerika bobtailid eristuvad teistest kassidest sellepoolest, et neil puudub pikk saba. Saba puudumine on loodusliku geneetilise mutatsiooni tulemus ja nende pisike sabatutike ongi looduse ime! Kaaluvad need kass-iludused umbes 3-7 kg.

10. Türgi van pärineb Kesk- ja Edela-Aasiast. See on keskmiselt 4-6 kg kaaluv iludus armastab ka ujuda, sest tema geenidesse on talletunud eelkäijate elu Türgis Vani järve ümbruse aladel.

Allikas: Iheartcats.com