Ole pingevaba: proovi oma kassiga sõbrustada ja ta tähelepanu endale tõmmata, kui oled lõdvestunud olekus. On üsna võimalik, et kui sina oled rahulik, on tema seda samuti. Kui kass saab aru, et oled lõdvestunud, tuleb ta tõenäolisemalt sinu lähedust otsima.

Stimuleeri oma kassi: kassiga mängimine võib olla kiireim viis tema tähelepanu köita. Ükskõik, kas ulatad talle ta sulgedest lemmikmänguasja või omaenda sõrmed, ergutab see kassi ja ta pöörab sulle kindlasti tähelepanu. Ole hammustuste ja kriimustuste osas ettevaatlik!

Paitamine: kui soovid kassi tähelepanu võita, alusta tasa ja targu. Pööra talle tähelepanu, hellita kassi, silita teda kõrvade vahelt või lõua alt ja õige pea seab ta end su kõrval sisse.

Sõnalised seosed: kui tahad kassitreenimise maailma siseneda, harjuta oma kassi seostama teatud sõna söögiaja või maiustusega. Ütle oma kassile see sõna enne talle söögi andmist. Hiljem korda sama sõna maja teises osas ja kui näed, et ta kasvõi mingil viisil reageerib (pöörab pead, liigutab kõrva), siis premeeri teda maiustusega. Hiljem saab sellest sõnast kindel viis, mille peale kass sulle tähelepanu pöörab. Ainult ära narrita teda, vaid anna kindlasti ka maiustust.

Klikker: sõna või fraasi asemel võid kasutada kassi enda juurde kutsumiseks väikest plastikust ja metallist seadet, mida kutsutakse klikkeriks. Iga kliki peale järgneb alati maius. Esialgu seostab ta heli maiustusega, kuid edaspidi saab klikkerist hea treeningvahend.

Sinu kass armastab sind! Vahel pole vaja kassi tähelepanu saamise pärast muretseda, sest ta suhtleb sinuga ise, kui tunneb sellest puudust. Kui kass ise tähelepanu otsib, nühib ta end sageli su vastu ja nurrub. Kui oled päev otsa ära ja siis koju tuled, kõnnib ta tõenäoliselt su säärte vahel ja hõõrub end su vastu. See on tema viis öelda: „Ma igatsesin su järele ja olen sind nähes väga õnnelik!“

Kassi verbaalsed signaalid ja kehakeel on mõlemad tagasihoidlikud, ent kui neile tähelepanu pöörad, näed kindlasti, et kass armastab sind rohkem kui midagi muud maailmas. Ta ei pruugi pöörata sulle kogu soovitud tähelepanu, aga kui ta seda teeb, on see puhas armastus.

Allikas: cuteness.com