Kassi vurrud on tundlikud ja kassid kasutavad oma vurre end ümbritseva keskkonna kohta info saamiseks. Näiteks on vurrud kassidele abimeheks ka öösiti, kui toas on pime. Vurrud aitavad kassi ka toidu otsimisel ja ümbritseva ruumi tajumisel. Vurrud aitavad mõista, kas lähedal võib olla mõni ohustav kiskja.

Vurrudega seotud stress on aga loomaspetsialistide sõnul võrdlemisi uus uurimisvaldkond ja selle kohta puudub piisav arv uuringuid. Küll aga on paljud kassiomanikud väitnud, et kui tegid kassi söögi- ja jooginõudega muutusi, kadus ka nii-öelda vurrustress.

Vurrustressi võiks seletada nii: kujuta ette, et su kehal on mingi hell koht ja kui seda pidevalt katsud, tekitab see ebamugavustunnet, mis omakorda tekitab stressi. Kassidel on vurrudega sarnane lugu: need on väga tundlikud ja kui toidukauss on kiisule mingil põhjusel ebamugav, siis soovibki ta söögipoolise kausist välja tirida, sest muidu lähevad vurrud kogu aeg vastu kausi ääri. See tekitab kassile stressi ja võib talle koguni haiget teha.

Kassil võib olla vurrustress, kui ta tammub toidukausi juures näljasena ringi, kuid ei taha sellest süüa. Aimdust annab ka see, kui kass tirib toidu kausi seest käpaga välja, et ta ei peaks seda kausist sööma, vahendab PetMD.

Kui kassi söögiisutus pole seotud just mõne tervisemurega ja temaga on muidu kõik korras, siis on aeg välja vahetada toidunõu. Pane toit väiksele madalale taldrikule. Kui mõte taldrikust ei meeldi ja soovid ikkagi kausi juurde jääda, siis kasuta väga madalate äärtega kaussi. Vaata, kas kassi käitumises muutub midagi. Ära unusta ka veenõud, sest ka see peab olema madalamate äärtega, et kassil oleks sealt mugav juua. Võib-olla saad hoopis loomapoest osta liikuva veega jooginõu.

Kui oled aga toidu- ja veenõu ära vahetanud ning kassil on endiselt söömisega muresid, siis tasub temaga loomaarsti juurde minna, sest isutust võib tekitada ka mõni muu tervisehäda.