Ümar nägu on tavaliselt pärsia või himaalaja tõugu kassidel. Need kassid kipuvad olema vaiksed ja häbelikud ent samas peremehesse kiinduvad ja ustavad. Kui ta tunneb peremehega tugevat sidet, siis ei lahku see kass oma inimese kõrvalt. Need kassid on ideaalsed koduloomad neile, kes armastavad pigem rahulikku ja vaiksemat elu.

Nelinurkse näoga kasside tüüpilisemad esindajad on näiteks maine coon ja norra metskass. Need kassid on iseseisvad ja sõltumatud. Neile sobivad hästi kodud, kus elatakse kiiret pereelu või kodud, kus on väikesed lapsed ja peale kassi veel teisigi koduloomi. Neid kiisusid ei heiduta pika päeva jooksul üksinda kodus olemine, kuid neil on alati hea meel, kui pere õhtuti taas kokku saab neile tähelepanu pöörab.

Kolmnurkse näoga kassid on tavaliselt sõbralikud ja elavad loomad. Siia kuuluvad näiteks abessiinia kass, siiami kass, sfinks ja birma kass. Nad on häälekad ja huvitatud enda ümber toimuvatest tegevustest, kuid sülekassiks nad ei sobi. Need kassid kipuvad olema domineerivad, ja alati kohal, kui nende pererahvas isekeskis pidu peab või sõpradega lõbutseb.