2012. aasta suvel Mustamäel sündinud Ruuben sai oma elukohast kaupluse alt mõne kuu vanusena kinni püütud ja varsti kolis ta Kassijaama elama. Ruuben on tänaseni säilitanud kassipoja hoiaku, lapseliku ilme ja mängulusti, aga ta ei ole sugugi rumal kass.

Ümar nägu ja ümmargused silmad annavad Ruubenile avala ja armsa, pisut üllatunud ilme.
Ruuben on hea südamega ega riidle kunagi teistega, samuti võib ta magada/lamada/istuda kõrvuti ükskõik millise kassiga, klapib kõigiga.

Kunagi oli Ruuben tagasihoidlik ja häbelik, ja uuris enne liikumist pesa varjust, kuidas olukord on. Kuid nüüd ei võõrasta ta juba ammu kedagi, külalistele ta ei torma küll otseselt vastu, aga ei poe ka peitu. Sülle Ruuben ise ei kipu ja ei hooli väga ka sülletõstmisest.

Mängida Ruuben armastab. Suletutid, -ridvad, nööri otsas hiirekesed on vastupandamatu ahvatlus. Natuke peab ka ettevaatlik olema Ruubenile mänguasju andes, kuna igasugune nöör on Ruubenile täielik nauding. Jaamas vajalike sõlmimiste juures võtab ta nööri otsast kinni ja aitab siduda, sikutades nööri kindlameelselt vales suunas või jookseb kiiruga nööriots suus, rull järel, mööda tuba. Seega on targem igasugune pikem nöörijupp Ruubeni käpaulatusest eemale panna, et ta seda kogemata nahka ei pistaks.

Ruuben leiutab ise ajaveetmise viise - ta on peitusemängude boss ja tunnelisööstude teadlane. Teda võib kohata ka üleshüppamise asemel hoopis piki puuriseina aeglasevõitu, ent pühendunud alpinistina üles ronimas, teki alla pesa ehitamas või üksinda palliga mööda põrandat triblamas.

Konservijagamise hetk on püha ja seda päeva tähtsaimat ampsu ootab Ruuben jaamakassidest ainsana riiulil, konservijagaja paremal käel. Enda portsu kiiruga sõna otseses mõttes sisse tõmmanud, tiirutab Ruuben lootusrikkalt kaaslaste kausside juures, aidates viimased pasteediriismed keelega oma suhu. Mõne uimasem sööja saab ehk eemalegi puksitud.

Ainuke asi, mis Ruubenile ei meeldi, on hambapuhastus. Arst on määranud Ruubenile paar korda nädalas hambapesu. Seda ta aimab juba ette, ja kui talle marlilapi ja hambapastaga läheneda, muutub Ruuben äkki väikeseks draakoniks, kõhiseb, õhkab ja kaob imekiiresti kuhugi urgu.

Ruubenil on veel üks imeline oskus, mida ei ole kunagi märgatud teiste kasside juures. Nimelt oskab Ruuben tinistada. See näeb välja nii, et Ruuben istub maha, toetab ühe külje vastu seina, tõstab esimesed käpad enda ette ja hakkab nendega õhus üles-alla sõudma. Seda kutsuvad pealtnägijad tinistamiseks. See teeb Ruubeni niigi võluva isiku natuke salapäraseks.

Ruubeni meiliaadress on: info@kassijaam.eu