Tänaval kõhna ja näljas kassi märgates ei kõhelnud jaamakorraldaja hetkegi, vaid korjas kassi sülle, viis kliinikusse ja tõi siis Kassijaama kosuma. Kiipi kiisul ei olnud, küll aga väljaturritavad ribid, sada häda lurisevast hingamisest kehvade hammasteni ja sõbralik iseloom.

Vana emane kassike sai kohe nimeks Kribu, sest oma kahe ja poole kiloga ei meenutanud ta muud kui ühte väikest kribu. Mõnikord on ta ka Kribulane, Kribuskin, Kribukas, Kribudik, Kribu-Aadu ja Krips.

Kribu on tänaseks korduvalt kliinikus uuringutel olnud, saanud kõik uuringud vereanalüüsist ultrahelini, ja me teame, et tal on haiged neerud ja maks. Kribu põdes korduvalt herpesviirust, aga see on peale mitmekordset ravi taandunud. Kõhn on ta endiselt, aga hetkel kaalub juba üle kolme kilo. Ta sööb hea meelega konservi ega tee väljagi, et alati on konservi sisse segatud rohtu.

Kribu on eridieedil ja saab pidevalt neerutugevdajat. Tal peab silma peal hoidma ja vaatama, mis on liivakastis. Samuti peab kuulama tema hingamist, millal on õige aeg taaskord nina loputada.

Oma iseloomult on Kribu armas ja tegus kass. Ta on sõbralik ja paimaias. Vahel mängib ta eriti hoogsalt, teritab iga päev küüsi ja tunneb huvi ümbritseva vastu. Eriti meeldib talle üks pappkast, siis oma pesa ja seejärel kratsimispost.

Kui Kribu oleks üks vanem inimdaam, siis selline, kes õpiks kasutama internetti, lakiks küüsi ja loeks Kroonikat. Ta on esteet. Esialgu ei hoolinud vanadaam nooremate kasside seltskonnast üldse ja oli kuri, kui teda uudistama või segama tuldi. Nüüdseks on Kribu juba paar kuud teiste kasside hulgas veetnud ja tolereerib neid. Ta ei susise enam pahaselt, kui keegi temast mööduma juhtub.

Kribu peab Kassijaamas elama puuris, sest eridieedi ja spetsiaalse ravitoidu tõttu ei saa teda jätta lahtiselt tuppa, kus on on ligipääs teiste kasside tavatoidule. Loomulikult saab ta iga päev jalgu sirutada, pai ja hellust ja võib paari tunni jooksul ringi käia nii palju, kui ta tahab, aga ega Kribu väga palju ei soovigi.

Puurist väljas olles istub Kribu üldjuhul, kas oma pesas laua peal või sooritab lühikesi retki üle toa. Ta on käinud kõigi kratsimispuude otsas, diivanil ja riiulil. Ta on osavalt üles leidnud ka peidetud konservikausi, mis kõigil teistel kassidel kahe silma vahele jäi. Kribu on nutikas.

Kahjuks on selge, et Kribu on vana kass ja tema tervis enam päris korda ei saa, kuid neerunäitajad on iga analüüsiga paremaks muutunud. Keegi ei oska öelda, mitu kuud või aastat kiisule veel antud on.

Meie siin Kassijaamas aga arvame, et ka selline Kribukene võiks oma eluõhtu elada hoiukodus või päris kodus. Tema tervist peab jälgima, andma õiget toitu, ravimit ja hoolitsema, et veenõu oleks alati täis, sest ta joob palju. Aeg-ajalt tuleb käia ka loomakliinikus analüüse andmas. Oleme hoiukodule sel juhul alati nõu ja jõuga abiks.

Kribu on armas kodune kaaslane, kes ilmselt ei tee ka pahandusi, vaid rohkem magab, vaatab rahuloleva pilguga ringi ja naudib laiska eluviisi. Ta on südamlik kass, kes vääriks oma vanaduspõlves hoolitsevat kodu, kus talle palju armastust ja jagatakse.

Kui tunned, et saad Kribut aidata, siis kirjuta aadressile info@kassijaam.eu ja aitame Kribu koju!