On teada, et maine coon kui kassitõug pärineb USAst Uus-Inglismaa piirkonnast, kuid täpne päritolu on jäänud senini saladuseks. Mõnedel andmetel olevat kassitõug saanud alguse türgi angoora kasside ristamisest ameerika lühikarvaliste kassidega 18. sajandi lõpus.

Neil kassidel on kohastumus toimetulekuks niiskes kliimas ja kuna ilmastikuolud võivad selles USA kirenurgas vahel üsnagi karmid olla, siis ongi maine coonidel paks veekindel kasukas, mis pakub kaitset külmade tuulte ja vihmade eest.

Tublisid ja suurekasvulisi main coone peeti alguses tublide hiirepüüdjatena perefarmides, sest nad pidasid vapralt vastu karimidele tuultele, lumele ja külmadele vihmadele tänu nende veekindlale kasukale.

Maine coon tõugu kasse teatakse kui kodukasside kõige suurekasvulisemaid esindajaid. Keskmiselt kaaluvad need iludused 4-8 kg, neil on nurgeline ja tugevate lihastega keha. Ka lihased on neil tugevamad kui teiste kassitõugude esindajatel.

Kuid võrreldes teiste kodukassidega avaldub main coonidel veel üks erilisus — nimelt ei peatu nende kasvamine ka siis, kui nad on saanud jõudnud täiskasvanuikka ehk saanud 3-5 aastat vanaks. Niiet võite arvestada, et maine coon tõugu kassi näol on teil olemas tõeline kodutiiger.

Maine coon tõugu kassid on heasüdamlikud ja leebed hiiglased, kes ei pelga pererahvale oma kiindumust välja näidata. Nad saavad hästi läbi ka pere teiste lemmikloomadega, sest nad ei ole agressiivsed ega kaitsvad. Maine coonide sõbralikku iseloomu arvestades poleks ka see ime, kui ta koos pere teiste lemmikloomadega väikese tsirkusetrupi moodustaks.

Allikas: Iheartcats.com