Saaremaa Lemmikloomade turvakodu kirjutab ühismeedias: "Käes on sügis ja just see kõige õigem aeg saatuse hoolde jätta kevadel võetud kassipojad, kes, oh imet, suve jooksul suureks on kasvanud ja enam sugugi nii nunnud pole. Loomulikult pole nende jaoks kohta ka korteris, kuhu talveks kolitakse ja seega ongi ainuõige variant kassid hüljata kohtadesse, kus nad kindlasti kellegi tähelepanu pälvivad, näiteks kaupluste juurde.Kõige kavalam on auto parkida poe parklasse, teeselda sisseostude tegemist, kass autost salamahti maha tõsta ja siis külma kõhuga minema sõita. Ega keegi ju tagantjärele kindlaks ei tee, kas kass on pärit just minema sõitnud autost või passib parklas juba ammu."

Organisatsioon tutvustab Antoniot - kassihülgaja meelespea elusat näidiseksemplari. "Vaid kolm päeva parklas nutmist ja inimestele järele jooksmist ja voila - tuligi turvakodu ja viis kassi ära ning probleem nagu naksti lahendatud See, et loom on segaduses ja stressis ja viibib tema jaoks võõras keskkonnas, ei oma tähtsust. Kõik on harjunud, harjub ka tema. Nüüd jääb üle sügis ja talv korteris kassivabalt üle elada, varsti on jälle kevad ning siis saab suvilasse taas lastele mängukanniks väikese ja nunnu kassipoja võtta, puudust neist ei ole!"

Hüljatud kass Antonio

Sarnase näite toob ka MTÜ Paikass, kelle hoole alla sattus Aravetel tankla juurde visatud umbes viiekuune kassipoeg. "Sina, kes sa oma noorest - ilmselt 5-kuusest kassipojast lahti tahtsid saada ja ta Aravete Circle K tanklasse poetasid, siis palju õnne, sinu armas plaan õnnestus! Hakkame talle uut kodu otsima.

Kodupakkumised on vabatahtlike sõnul väga kiiresti teretulnud, sest kodukass võib kassikodus saada väga suure stressi osaliseks ja haigestuda. Kiisu on emane ja väga sõbralik ning uudishimulik - küll aga ei saa hetkel aru, miks tal enam kodu pole.